Michelle Obama gikk for gjenbruk: - Langt fra tilfeldig

Det var neppe tilfeldig at førstedame Michelle Obama (48) valgte en kjole hun har brukt flere ganger før, da hun møtte sin gjenvalgte mann på scenen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Kort tid etter at president Barack Obama fikk vite at han kunne beholde tittelen i fire nye år holdt han en rørende seierstale for et jublende publikum i Chicago. Jubelen eskalerte ytterligere da han fikk kona Michelle Obama og deres to døtre Sasha (11) og Malia (14) opp på scenen, og det tok ikke lang tid før amerikanske medier hadde kastet seg over Michelles kjolevalg.

«En rød gjenbrukskjole!» er tittelen på Huffington Posts artikkel om Michelles mønstrete kreasjon.

Michelle valgte nemlig en skinnende kjole fra amerikanske Michael Kors, et av førstedamens favorittmerker. Kjolen brukte hun også på en medaljeseremoni i 2010 og under en offisiell middag i 2009. Denne gangen matchet hun den med en kort, sort cardigan og pumps med lav hæl.

minMote har dessverre ikke tilgang på bildene av dette.

USA-ekspert Hans Olav Lahlum mener Michelle Obama har hatt enorm innflytelse på ektemannens valgkamp. Derfor tror han neppe det var tilfeldig at Michelle valgte gjenbruk på scenen.

- Hun har hele tiden forsterket profilen til ektemannen, og har nok en helt bevisst strategi også på hva hun kler seg i. Michelle har utvilsomt hatt en positiv effekt på Baracks valgkampanje, sier Lahlum.

Han forteller at førstedamens fremtoning er viktig for presidentens image, og at Michelle ser ut til å ha gjort det meste riktig.

- Hun er faktisk mer populær enn ektemannen, og appelerer spesielt til unge kvinner, sier han.

Les også:Michelle Obama fyller 48 – se hennes beste moteøyeblikk

Michelle har også fått mye skryt for flere av talene hun har holdt i forbindelse med Barack Obamas valgkampanje. Bare et par dager før det hele skulle avgjøres ba hun flere tusen tilhengere Iowa «stemme på sitt livs kjærlighete», etter at hun ble heiet inn på scenen med tilropet «We love Michelle, we love Michelle, we love Michelle».

Men siden hun ble førstedame i 2008 (i en knall rød kjole fra Narciso Rodriguez) har nettsteder som Huffington Post, TIME og Styleite.com også fulgt Michelle Obamas motevalg med lupe. Etter fire år har hun nærmest fått status som moteikon i hjemlandet, og har figurert på en rekke «best kledd»-lister i magasiner som People.com og Vanity Fair. Michelle har gjort seg bemerket for flere ting; både at hun gjerne blander dyrt og billig, ofte velger amerikansk og flere ganger ar hun også løftet mindre kjente designere som Jason Wu fram ved å bære hans kreasjoner.

Les også:Michelle Obama utfordrer Oscar-kjendisene

minMote-leder Sonia Huanca Vold hyller førstedamen for å velge gjenbruk på den store dagen.

- Michelle Obama har i likhet med hertuginne Kate vunnet tillit blant folket ved å velge rimelige kjoler fra kjedebutikker samt ved å være flink til å bruke sine designerkreasjoner om og om igjen. Å ikke fråtse i luksus i en tid preget av finanskrise har vært med å underbygge hennes folkelige image, sier Vold.

Gjennom hele valgkampen har Michelle dessuten blitt sammenlignet med rivalens kone, Ann Romney. Mens Michelle stort sett har fått skryt for sin stil, har Ann fått blandede tilbakemeldinger. Under en valgdebatt for kort tid siden valgte både Michelle og Ann knall rosa kjoler, og minMote-leserne kåret Obama til en overlegen vinner av antrekkskonkurransen. Det samme gjorde de under den siste presidentdebatten, da begge to dukket opp i eksklusive designerantrekk.

Publisert:

Finn mer innhold om: