Fra fuskepels til lårhøye støvletter - dette mener gutta om høstens jentetrender

TRENDY: Rosie Huntington-Whiteley matcher sin røde jakke med knall rød leppestift - en trend som kommer tilbake år etter år. Men hvordan slår den an hos gutta? Foto: NTB Scanpix

Har du opplevd de hevede brynene til kjæresten, kompisen eller kanskje til og med mannen på trikken på grunn av fuskepelsen og de røde leppene? MinMote har satt sammen et mannepanel og latt dem kaste terning på høstens trender.

Katarina Petrovic
Publisert:

MinMote har valgt ut fem store trender som har fulgt oss i flere sesonger og som det gjerne er stor uenighet rundt. Og nei, vi skal ikke bry oss om hva alle andre mener – men det er jo litt gøy å høre hva gutta egentlig synes om høstens trender. Derfor satt vi sammen følgende mannepanel for å kaste dommen:

  • Ronny Ruud (26), eiendomsfullmektig
  • Henrik Waldemar Jahnsen (21), student
  • Thomas Lohne Gundersen (23), student markedsføring BI
  • Fredrik Thompson (35), make-up artist, stylist og leder for Unique Events
  • Marius Bergstøl Hvidsten (21), student

Men til tross for uenighetene blant oss jenter og guttene er deres budskap klart og tydelig:

- Vær dere selv og ikke prøv å etterligne noen! Det som er moderne passer ikke alltid til alle, så gå heller for ting dere syns er fine og som dere føler dere vel i – da oser det selvtillit av dere!, sier gutta.

Fuskepels og teddy-kåpe – terningkast fire

Fuskepelsen er en gjenganger som kommer tilbake i forskjellige modeller og farger hver høst- og vintersesong og denne sesongen er ikke et unntak. I år en nemlig it-plagget et av de viktigste ytterplaggene hos flere store motehus. Gucci, Isabel Marant og Sonia Rykiel sendte modellene på catwalken i fuskepelser i rosa og hvite, korte og lange. Vårt guttepanel på den andre siden er ikke like begeistret som designerne.

- Jeg kunne ikke tenkt å se dama i fuskepels, det ser litt drøyt ut. Det ser ut som at de har kledd på seg en sau, sier Ronny og får støtte fra Marius.

- Ja, den rosa ligner faktisk litt for mye på en påfugl.

- Den rosa blir litt for mye ja. Den på hun i brunt syns jeg ser bedre ut. Den er mer nedtonet, sier Henrik.

Thomas og Fredrik diskuterer seg frem til at de syns det kommer helt an på hvordan man kler opp fuskepelsen.

- Den kan sikkert være fin i den riktige sammensetningen. Jeg syns det var veldig fint på hun med den hvite pelsen og beltet i livet. De andre syns jeg ble litt for mye, sier Thomas.

- Også er fargen er viktig! Men jeg syns teddy coaten er kulest, selv om jeg ikke likte den på bilde. Den litt for «teddy», mener Fredrik, og guttene sier seg enige.

Alle syns fargen på fuskepelsen og teddy-kåpen er avgjørende, men i bunn og grunn er panelet enige om at teddy coaten er en sikker vinner, som både kan brukes til hverdags og fest. Siden fuskepelsen trekker ned – spesielt Gucci sin i rosa – gir panelet terningkast fire til trend nummer en.

Ryggsekken – terningkast tre

Husker du Chanel-sekkene –med påmalt Chanel-merke og diverse dilldall– fra i sommer? Etter at Karl Lagerfeld sendte modellene sine på catwalken med de ungdommelige tøysekkene, har både modeller, bloggere og kjendiser vært å se med barndomsvennen på ryggen, i tillegg til at flere motehus har fulgt i Lagerfelds fotspor og innarbeidet ryggsekken i sine kolleksjoner.

- Jeg syns sekken kan være litt kul. Den blir litt sånn «old school», sier Henrik.

- Jeg syns det kommer litt an på. Altså kjole og sekk, det er rart, sier Ronny.

- Hvorfor?

- Nei, kjole og sekk liksom? Hvorfor? Ler Ronny, og får med seg guttene.

- Sekk kan brukes når man er casual og ikke når man skal pynte seg, da velger man veske. Skal du på skolen eller på trening syns jeg sekk er et bra valg, sier Thomas.

Store ullgensere – terningkast fem

I tillegg til de vanlige «oversized» genserne, viste flere designere ullgensere i nye, lengre og større varianter denne sesongen. Med andre ord, mer å pakke seg inn i! Gutta har ikke noe i mot av vi pakker oss inn, men den nye «overkill-trenden» som panelet så fint kalte den, syns de ikke noe om.

- Den store grønne likte jeg absolutt ikke. Den Kate Moss har på seg er veldig fin da, den er enkel og casual, sier Thomas og har alle guttene i ryggen.

- Den grønne og den beige blir alt for mye! Resten syns jeg er helt greie, men de passer kanskje best til slappe dager hjemme, syns Henrik.

Ifølge guttene kan man uten tvil la dama gå ut med store gensere, så lenge de passer til høyden og så lenge de ikke er i «overkill-bolken», som den grønne og den beige. Guttene gir disse i bestefall terningkast en og helst styrk, men store ullgensere generelt gir de en femmer.

Knehøye støvletter – terningkast fire

De knehøye støvlettene er elsket av designerne og er derfor å se i forskjellige fasonger, lengder og farger sesong etter sesong – og de er ikke alene om å elske dem, til tross for at de tidligere har blitt sett på som «tacky». Guttepanelet mener fremdeles at visse modeller kan være «tacky», men syns generelt at knehøye støvletter er fint – så lenge de ikke går over knærne, eller?

- De skal IKKE over knærne! Sier Thomas raskt, før Ronny legger til:

- Det er innafor hvis de er under knærne, men alt fra knærne og opp syns jeg bare ser harry ut. Det reagerer jeg skikkelig på når jeg ser det.

Men ikke alle i panelet er enige i at støvletter over knærne ikke er fint.

- Jeg syns det kan være ganske sexy jeg, så lenge man bruker det riktig. Det funker absolutt ikke på Kim Kardashian, fordi det kræsjer med resten av antrekket, mener Marius.

Uansett hvilken støvlett man velger, støtter alle guttene Thomas når han sier at det viktigste til syvende og sist er om man klarer å gå i skoene.

- Det ser ikke bra ut når jenter holder på å tryne annethvert steg de tar. Det er lite elegant. Selv om støvelen kanskje hadde vært fin ellers, blir den trukket ned av dårlig gange.

Knallfargede lepper – terningkast fire

Røde, rosa, burgunder, oransje, vi elsker dem alle! Knalle farger på leppene er alltid på toppen av skjønnhetstrendene uansett sesong. Panelet er ikke helt sikre på om sterke farger på leppene alltid er en god løsning for alle, men de syns definitivt at vi jenter burde pynte oss mer for gutta!

- Det det en hårfin grense mellom klovn og fint, sier Ronny. Alle guttene slenger seg på et ja-kor.

- De som får til å bruke sterke farger på leppene, kan se både elegante og sexy ut, men det er den hårfine linjen ja! Sier Thomas.

Guttepanelet er enige i at det er veldig viktig å velge riktige farger til hudtonen og hårfargen så det ikke skriker for mye.

- Jeg har sett noen venninner med røde lepper som jeg bare har tenkt «hva i all verden har de drevet med?». Jeg tror det har noe med hvilken farge man velger til huden. Er man likblek og går for knall røde lepper, så blir munnen plutselig hele ansiktet, sier Henrik.

- Har man solbrunhud, er det veldig fint uansett hvilken farge man velger, men er man litt lysere i huden, ville jeg valgt andre farger som passer bedre og som ikke er så sterke, sier Marius.

Publisert:

Finn mer innhold om: