Disse tjener mest og minst i mote-Norge

LØNN OG FORMUE: Mens Moods of Norway-gründerne Peder Børresen og Simen Stålnacke har formuer på flere millioner, har Ulrikke Lunds formue på nærmere én million blitt borte. Kjendisstylist Hedda Skoug er en av de best betalte stylistene og motebloggerne. Foto: NTB Scanpix
MinMote
Publisert:

Mens kjendisstylist Hedda Skoug har tjent over 800.000, har Moods of Norway-gutta tatt ut lønn på under halvparten. Duoen har imidlertid millioner på bok.

Av NATALIE NGO og SONIA HUANCA VOLD

Superblogger Ulrikke Lund (23) toppet moteblogg-Norges inntektsliste for 2011 med 1,1 millioner kroner. I år er hun derimot å finne på bunnen av listen. Skattelistene for 2012 som ble offentliggjort i dag viser at bergensjenta hadde en inntekt på om lag 44.000 - hun har dermed gått ned over én million kroner i lønn. Formuen på over 900.000 kroner er også borte.

Blant motebloggerne som nå tjener mest er Anette Haga, som driver bloggen NetteNestea, med en årsinntekt på over 900.000 kroner. På andre plass ligger Tone Damli Aaberges stylist og blogger Hedda Skoug, bak bloggen FashionCherry, som i fjor tjente i overkant av 800.000 kroner.

Motebloggerne:

Gründere og designere

På inntektstoppen blant designerne troner Cecilie Melli, som blant annet har Paris Hilton på kundelisten.

Kjoledesigneren hadde en inntekt på over 830.000 kroner, og tjente dermed mer enn Moods of Norway-gründerne Simen Stålnacke og Peder Børresen som tok ut i underkant av 400.000 kroner hver i lønn. Gründerduoen har imidlertid formuer på henholdsvis 32,6 millioner kroner og 46,8 millioner kroner.

Brødrene Stein Marius og Petter Varner bak Varner-Gruppen, som eier butikkjeder som Bik Bok, Cubus og Dressmann, har begge milliardformuer. Ørnulf Høyer driver kleskjeden Høyer og har om lag 16 millioner i formue, og i 2012 tok han ut over 2 millioner i lønn.

Patrik Rosenfors og Ingrid Bredholt, bak trendmerket Mardou & Dean, står begge oppført med null i inntekt. Frode Grønvold og Nina Granerød som lanserte merket Fall Winter Spring Summer høsten 2012 tjente henholdsvis rundt 120.000 og 500.000 kroner.

Motegründere og designere:

Redaktørene tjener millioner

I hele motepressen er det ikke uventet redaktørene som troner på lønnstoppen. Tidligere Henne-redaktør Ellen Arnstad (48) hadde en inntekt på 2,4 millioner. Hun gikk i fjor høst fra stillingen som forlagsdirektør i Aller Media til sjefsstolen i Se & Hør.

SE OGSÅ:Skattekalkulator - beregn egentlig inntekt

Blant kvinnebladredaktørene er det Gjyri Helen Werp i KK og Signy Fardal i ELLE som håver inn millioninntektene. Mens Werp står oppført med inntekt på 1,4 millioner, følger Fardal hakk i hæl med 1,2 millioner.

Flere moteredaktører hadde også solid inntekt forrige året. På fjerdeplass på listen ligger Laila Madsø, som tok over redaktørjobben i Henne, etterfulgt av sjefredaktør i Costume, Vanessa Rudjord og Det Nye-redaktør Mari Midtstigen.

Moteredaktørene:

Pengesterke moteprofiler

Men det er ikke bare motebloggerne og redaktørene som har tjent store penger. To av Norges fremste stilikoner og «it»-jenter Tone Damli Aaberge og Jenny Skavlan hadde gode inntekter i 2012. Skattelistene viser at Aaberge tjente cirka 1,6 millioner, mens Skavlan hadde en inntekt på 900.000.

Andre moteprofiler med millioninntekter er ekteparet Jan Thomas (47) og Christopher Mørch Husby (24), som tjente nesten like mye med henholdsvis cirka 1 og 1,2 millioner i inntekt.

Moteprofilene:

Norske modeller i inn- og utland

Tidligere har supermodell Iselin Steiro (28) tronet overlegent på listen over de mest pengesterke i bransjen. Den norske modellen, som har gjort stor karriere som både catwalk- og reklamemodell for noen av verdens største motehus, står oppført med 5,9 millioner i formue. Det er en økning på 1,3 millioner fra skattelistene for 2010. Inntekten har derimot gått ned siden da, og i 2012 tjente modellen om lag 500.000 kroner.

Rett under ligger norske Sophia Lie som for tiden er bosatt i New York og jobber som modell, etterfulgt av modellmamma Eivor Øvrebø som driver modellbyrået Team Models.

Kristiansandjenta Erjona Ala (18) er blant Norges yngste stjernemodeller og har blant annet frontet en kampanje for Louis Vuitton. Hun fylte først 18 i år, det er dermed ingen oppgitt informasjon på henne i skattelistene for 2012.

Modellbransjen:

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.