Stjernedesigner takker for seg

KJENDISFAVORITT: Oscar de la Renta har tidligere jobbet for Balmain og Lanvin, og er mest kjent for sine luksuriøse galla- og brudekjoler. Nå gir han stafettpinnen videre til den britiske designeren Peter Copping. Foto: Scanpix

Oscar de la Renta (82) har kledd opp alt fra førstedamer til celebre kjendiser. Nå gir han seg som sjefsdesigner for sitt eget motehus og overlater roret til britiske Peter Copping (48).

Publisert:
EKSKLUSIVT: Amal Alamuddin gikk for en blondekjole signert Oscar de la Renta, da hun giftet seg med Hollywood-skuespilleren Geroge Clooney tidligere i høst. Foto: Scanpix

Det amerikanske motehuset Oscar de la Renta er kjent for sine feminine og romantiske kjoler, og da Amal Alamuddin (36) ga sitt ja til Hollywood-kjekkasen George Clooney var hun iført en nydelig blondekjole fra det eksklusive motehuset.

Oscar de la Renta er også en favoritt blant stjernene på den røde løperen, og har også kledd opp førstedamer som Jacqueline Kennedy, Nancy Reagan og Hillary Clinton.

Alamuddin blir hyllet for sin sofistikerte stil, og giftet seg i Oscar de la Rentas design. Nå blir hunsammenlignet med den tidligere presidentfruen, Jackie Kennedy.

Etter flere måneder med spekulasjoner kom nyheten om at Oscar de la Renta overlater sjefsstolen til britiske Peter Copping, skriver Vogue.

Etter over 50 år i motebransjen har 82-åringen jobbet for motehus som Balenciaga, Elizabeth Arden, Jane Derby, Balmain og Lanvin, samt etablert sitt eget motehus.

Tidligere denne måneden forlot Peter Copping stillingen som designsjef hos Nina Ricci. Nå ser briten frem til å lede det amerikanske motehuset.

KREATIV LEDER: Britiske Peter Copping har lang fartstid innen motebransjen. Nå tar 48-åringen over sjefsstolen etter Oscar de la Renta. Foto: Getty Images

- Vi er opptatt av det samme innen mote, hvordan vi kler opp kvinner og sørger for at designet har god kvalitet. Oscar er også lidenskapelig opptatt av hagearbeid, kunst, aktiviteter og vakre ting generelt. Jeg er sikker på at jeg passer inn i hans verden og vil fortsette utviklingen, sier Copping til Vogue.

Før Copping begynte som designsjef hos Nina Ricci i 2009, jobbet han under Marc Jacobs hos Louis Vuitton i 12 år. Copping har også jobbet for Sonia Rykiel og Christian Lacroix.

Publisert: