Dette er Storbritannias best og verst kledde mann

En forkjærlighet for fargerike hettegensere har sikret rødtoppen Ed Sheeran (21) tittelen som Englands verst kledde menn.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det er herremagasinet GQ som har kåret Storbritannias mest velkledde menn - og samtidig hvem som har vært mindre heldige med antrekkene i 2012. Den sistnevnte listen toppes av artisten Ed Sheeran, som blant annet står bak den Grammy-nominerte hiten «The A Team».

Sheeran har også tidligere har fått kritikk for sin kanskje i overkant tilbakelente klesstil. Blant annet skapte sangeren storm på Twitter da han opptrådte på OL-åpningen i jeans og rød hettegenser.

Se nederst i saken for de fullstendige topp 10-listene.

Myke hettegensere ser for øvrig ut til å være Sheerans favorittplagg, som han stadig dukker opp med på den røde løperen. Gjerne i knallfarger som mintgrønt, blått og rødt. Artisten selv tar imidlertid plasseringen med humor, og twitret dette like etter at magasinet offentliggjorde kåringen:

«Nummer 1 på verst kledd-listen til GQ. Glad de la merke til meg», etterfulgt av:

«Jeg hadde faktisk på Burberry-dress en gang.»

I den andre enden av skalaen - altså Storbritannias best kledde mann - er «Downton Abbey»-skuespilleren Dan Stevens (30). Stevens har gjort seg bemerket for sin klassiske klesstil og store utvalg av smokinger som han gjerne bruker på den røde løperen.

Best kledd-listens kanskje største overraskelse er imidlertid en kongelig sådan. Denne gangen havner prins Charles på åttende plass, og slår dermed begge sønnene ned i støvlene. GQ tror nemlig at prinsen har blitt mer opptatt av mote det siste året, og kaller han dessuten «kongen av skreddersøm».

«Prins Charles uttråler ekte, britisk stil (...) Her hertuginne Camilla gjort ektemannen mer motebevisst? Det virker faktisk sånn», skriver magasinet ifølge Daily Mail.

Dette er GQs topp ti-lister:

BEST KLEDD:

1. Dan Stevens

2. Tom Hiddleston

3. Tinie Tempah

4. Nick Grimshaw

5. Dermot O'Leary

6. Idris Elba

7. Robert Pattinson

8. Prins Charles

9. David Walliams

10. Eddie Redmayne

VERST KLEDD:

1. Ed Sheeran

2. Jon Cruddas

3. Alex Reid

4. Max George

5. James Tindale

6. Ivor Braka

7. Robbie Savage

8. Andrew Marr

9. Lord Gilbert

10. Jason Gardiner

Publisert: