Gisele Bündchen er verdens best betalte modell

HAR DET FORTSATT: Gisele Bündchen har vært i modellbransjen i mange år, men tar ingen pust i bakken av den grunn. Fortsatt er hun den modellen med høyest årslønn i verden. Foto: Getty Images/All Over Press

Den brasilianske skjønnheten Gisele Bunchen (33) har ikke blitt latere med årene, og troner nok en gang overlegent øverst på listen over verdens best betalte modeller.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det er finanstidsskriftet Forbes som har laget en liste over hvilke modeller som tjener mest, basert på fjorårets inntekter. For syvende år på rad er det supermodellen Giselle Bündchen som kommer på førsteplass, med svimlende 250 millioner kroner i inntekt.

Dette er faktisk 17 millioner mindre enn modellen tjente året før, uten at det gjør henne mindre overlegen på riking-listen.

Bundchen var en av de første brasilianske modellene som gjorde internasjonal suksess på 1990-tallet, og er fortsatt en av de mest kjente modellene til undertøysgiganten Victoria’s Secret. I tillegg har hun vært på utallige magasinforsider, samt gått på catwalken for alt fra Valentino til Marc Jacobs og Christian Dior, for å nevne noen. Fortsatt er hun en aktiv modell, og landet nylig jobben som Chanels nye sminke-ansikt.

MANGE HATTER: Gisele Bündchen har tjent fett på sine mange jobber - enten det er som undertøysengel, catwalkmodell eller forretningskvinne. Foto: NTB Scanpix/Getty Images/All Over press

Men det er ikke først og fremst modelljobbingen som gjør at Bundchen neppe trenger å bekymre seg for penger noensinne. Tobarnsmoren har nemlig også bygget opp et solid forretningsimperium: De verdenskjente Ipanema-flip-flopsene, et eget undertøysmerke og flere tilbehørskolleksjoner.

Dette har sikret Bunchen en plass også på Forbes liste over verdens mektigste kvinner, samt listen over verdens mest suksessrike kvinnelige entreprenører, hvor hun er ranket som nummer tre.

OGSÅ RIKINGER: Miranda Kerr, Adriana Lima og Kate Moss tjener på langt nær like mye som Gisele Bündchen, men har likevel nok til at de slipper å bekymre seg. Foto: Getty Images/All Over Press

Og det er langt ned til nestemann på riking-listen etter Giselle. Der er nemlig Victoria’s Secret-kollega Miranda Kerr, med 43 millioner kroner i årsinntekt. Hakk i hæl følger nok en undertøysengel, Adriana Lima, med 36 millioner.

Dermed må modellveteran Kate Moss ta til takke med en fjerdeplass – som tross alt «bare» har tjent 34 millioner kroner på alt fra catwalk-show til en kontrakt med Vogue Eyewear og en sminkekontrakt med Rimmel. Dette betyr to plasser ned for Moss, som var på andreplass med 60 millioner kroner i fjor.

Det er også noen nykommere på listen, blant annet Liu Wen, som var den første kinesiske modellen til å gå for Victoria's Secret.

Se hele listen her.

Publisert: