Politiker mener de amerikanske OL-uniformene må brennes - nå lover Ralph Lauren endring

Handout

Amerikanske politikere raser over de Kina-produserte draktene. Nå lover Ralph Lauren endring.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at USAs nye OL-uniform ble lansert forrige uke. Draktene er laget av Ralph Lauren og produsert i Kina. Det faller ikke i god jord hos amerikanske politikere.

– Jeg synes de skal legge alle uniformene i en haug og brenne dem. Hvis de ikke har noe annet enn en singlet med USA, malt på for hånd, så burde de bare gått med det, raste majoritetsleder i det amerikanske senatet, Harry Reid, til ABC News.

Reid mener den olympiske komiteen burde skamme seg over at draktene er laget i Kina, når folk i den amerikanske tekstilindustrien sliter med å finne jobber.

Han er bare en av flere amerikanske politikere som har engasjert seg i debatten.

Skal ikke skje igjen

Dette er ikke første gang USAs OL-uniformer blir designet utenfor landets grenser. I 2008 avslørte Reuters at OL-draktene ble sydd i Kina. I 2002 og 2004 ble draktene laget av det kanadiske merket Roots.

– OL-uniformene har blitt laget i utlandet tidligere. Forskjellen nå er at økonomien vår er i svært dårlig forfatning, uttalte en talsperson for House of Eleven til LA Times. Merket har designet store deler av OL-garderoben til sprinteren Dawn Harper.

– Vi synes synd på Ralph Lauren fordi deres pr-ansvarlige ikke forstod hvor viktig "made in the USA" har blitt etter finanskrisen, fortsatte Mitchell.

Ralph Lauren ønsket først ikke å uttale seg om den massive kritikken, men motehuset har nå snudd. De lover at draktene for 2014 vil produseres i USA, men at det er for sent å gjør noe med årets uniformer.

«Ralph Lauren ønsker å bevisstgjøre både tekstilbransjen og myndigheter om viktigheten av å øke den nasjonale produksjonen. Det er for sent å forandre noe med hensyn til de 530 idrettsutøverne før lekene i London, som starter 27. juli. Uniformene til åpningsseremonien vil ikke kunne endres», sier selskapet i en pressemelding ifølge Businessweek.

LES OGSÅ: Push up-bikini for småbarn sjokkerer - selges i Norge

LES OGSÅ: Kommentar: – Beskytt barna dine mot motebransjen

LES OGSÅ: Adidas trekker sko etter rasismeanklager

Hvordan var din opplevelse i dag?