minMote sjekker ut luksussminkepungen til Anna Anka

”Skal vi danse” –deltaker Anna Ankas (40) ”sminkepung” er en koffert fylt av alt en kvinne kan ønske seg av dyre og eksklusive skjønnhetsprodukter.

Ingrid Bruvik
Publisert:

minMote ba den mye omtalte svenske Hollywood-fruen vise oss sin sminkepunge, og det er ikke hvilken som helst toalettmappe vi får titte i, når vi treffe i Anka i hennes suite på hotell Continental i Oslo.

Den eksklusive beautyboksen fra Louis Vuitton er fylt til bremmen med skjønnhetsprodukter og lekker makeup. Ingen tvil om at Anka er i overkant opptatt av skjønnhet og velvære.

minMote kan konstatere at det er mindre makeup og en overflod av kremer, oljer samt rense- og hårprodukter.

- Jeg er ikke den typen som har mangel ulike merker. Finner jeg et merke jeg liker, så holder jeg med til det og bruker mange produkter i samme serie. Jeg har benyttet meg av min hudpleiefavoritt, Darphin siden jeg var 15 år og har aldri byttet, sier Anka til minMote.

Blant favorittene hun ikke kan leve uten er merkets rensekolleksjon, som inkluderer skrubb, rens og peel.

Når det kommer til sminke går det i duse øyenskygger og rosatonet lippgloss fra eksklusive merker slik som YSL, Esteè Lauder og Darphin.

- Darphine la ned sminkeproduksjonen for en tid tilbake. Da jeg fikk høre om det, kjøpte jeg opp alt jeg klarte å få tak i fra merket, forklarer Anka.

Ett annet skjønnhets must er den berømte vippetangen fra Shue Uemura, som er en favoritt blant mote- og skjønnhetseliten fordi den er så kraftfull.

- Den er alltid med, smiler hun.

- Hva går skjønnhetsregimet ditt i?

– Jeg er supernøye med produktene jeg bruker og hva de inneholder. Noe jeg selv gjør og som jeg synes er et godt råd, er å ta seg tiden til å rense huden hver dag. Jeg renser, peeler og legger masker. Og når jeg ser at huden forandrer seg tilpasser jeg produktet etter hudens behov og årstid, forklarer Anka.

Less is more.

Men til tross for at hun har mange produkter på baderomshylla, er hun ikke den som sminker seg mest.

- Hva bruker du av sminkeprodukter til hverdags?

– Nesten ingen sminke, sier Anka og fortsetter:

- Når jeg er i Los Angeles, er det eneste jeg gjør fast, å sitte en halvtime i solen. For å få de viktige E-vitaminene huden trenger. Men jeg sitter aldri og steker meg.

-Hva gjør du til kvelds, når du skal pynte deg?

- Hvis jeg skal opptre eller delta på et event sminker jeg meg litt mer. Men jeg liker ikke så tung sminke og er nok mer på den lette siden. Man ser gammel ut når man sminker seg for mye. Og bare for at det er mote med grønn øyenskygge betyr ikke at jeg bruker det, sier Anka entusiastisk og fortsetter:

- Det verste jeg vet er harde linjer og tørr hud. Understrek din egen skjønnhet med farger og nyanser som er kledelige, ikke med mye sminke, sier hun bestemt.

Billig og bra

- Her er det mye dyrt! har du noen rimelige favorittprodukter også?

- Acuaphor-kremen fra Eucerin! Den skulle jeg ikke kunne leve uten. Og alle mine venner som prøver den blir like begeistret som meg. Den må jeg alltid kjøpe med når jeg kommer på besøk til Sverige. Den blir brukt på lepper, hender og føtter. Og er en trofast følgesvenn som er med i vesken når hun er ute på opptak o.l. For det er ikke alt som trenger å være så spesielt og dyrt legger hun til.

- Folk ser helt rart på meg når jeg drar boksen ut av veska og smører på leppene, men det bryr jeg meg ikke om, fniser hun.

- Du har et par duftlys i beautyboksen din?

- Det første jeg gjør når jeg kommer inn på et hotellrom er å sterilisere dørhåndtak og fjernkontroller, samt lufte på rommet og tenne duftlys. Slik får man ut all den energien fra mennesker som har vært innom rommet, sier Anka.

- Og hva med parfyme?

- Jeg er veldig opptatt av gode dufter og reiser rundt med fem parfymer fra Hermes. Alle spør om jeg virkelig trenger så mange. Men jeg liker å tilpasse duften etter ulike anledninger. Skal jeg bare være hjemme bruker jeg en duft. Skal jeg ut, bruker jeg en annen. Det finnes ikke noe mer sensuelt eller fint som når en person lukter god og du kjenner duften i det de går forbi.

Relaterte saker videre:

Hotte mammaer i Hollywood. Se stjernestilen.

Vipper som oser av glamour. Her er årets beste mascaraer.

Flott med fargesterke lepper. Slik får du stilen!

Publisert: