Finn dine favoritter blant høstens glitrende ørepynt

SKINN SOM BEYONCE: Med øredobber fra Dyrberg Kern 347 kr., 49 kr. (Bik Bok), Isharya ca.2.550 kr (net-a-porter.com) (i midten), Zuzanna G og Tommy Løland 1.799 kr. og Pilgrim 129 kr. Foto: Bulls / ProdusenteneLys opp i høstmørket med funklende stener i ørene. Denne sesongen er det ingenting i veien for å tenke stort når det gjelder ørepynt! Kjendiser som Beyoncé, Kim Kardashian og Jennifer Lopez harbestandig hatt en forkjærlighet for store og glitrende øredobber. Nå kan alle la seg inspirere av den skinnende ørepynten - både til hverdags og fest. Miu Miu satt glam-faktoren med sin glitrende sko som var på alles lepper etter merkets høstvisning. Men det er ikke bare skoene som skal glitre i høst og vinter. - Et par store statement-øredobber vil gi selvtillitten din et boost. På fest starter de samtalen som mest sannsynlig vil gi deg et kompliment, sier Vogues tilbehørssjef Amalie Keramitis. Fargerik favoritt Den eksklusive nettbutikken Net-A-Porter har utropt «dazzling earrings» som høstens og vinterens store must på tilbehorsfronten. I denne saken kan du se minMotes favoritter.
Martine Lunder Brenne
Publisert:

Magasinets stylingtips er å gre håret stramt tilbake i enenkel frisøyre, slik at de store stenene får all oppmerksomheten de fortjener.

En stor kjendisfavoritt er det amerikanske Erickson Beamon. De fargerike smykkene har blitt brukt av blant annet Lady Gaga og Michelle Obama.

Merket har også blitt omtalt av motemagasinet Vogue som en stor favoritt. Smykkene sendes til Norge fra Net-A-Porter eller kan kjøpes i Bird In A cage i Oslo.

Nordmenn vil glitre mer

Men det er ikke bare amerikanere som kan få nordmenn til å skinne. Zuzanna Gregorowicz (37) kom til Grünerløkka fra Polen da hun var knapt åtte år gammel.

Hun etablerte seg først med butikken DayDreams & pearls i Markeveien, og i 2009 åpnet hun en større butikk i Oslo.

I tillegg selges Zuzanna G-smykkene i over femti butikker over hele landet. Nå har smykkedesigneren dessuten samarbeidet med stylist Tommy Løland om en ny kolleksjon.

På sitt verksted har hun i mange år laget smykker av forskjellige materialer og ifølge Zuzanna blir norske jenter bare mer og mer glade i å skinne litt ekstra.

- Nordmenn har virkelig tatt imot smykkene mine med åpne armer. Akkurat nå er det veldig in å blande store glitrende stener med andre metaller og materialer - en slags stilmiks mellom det glitrende og det mer røffe, sier hun til minMote.

Hun mener høsten er den perfekte årstiden for å ta fram den store ørepynten.

- Nå dekker vi jo til hele kroppen når vi er ute! Derfor syns jeg godt det kan funkle litt ekstra rundt ansiktet, sier Zuzanna.

Til hverdags og fest

Selv går Zuzanna med store øredobber hver eneste dag. Helt i tiden, ifølge motemagasinet Vogue.

- Hold resten av antrekket enkelt. Da blir øredobbene en morsom måte å pynte seg på. Men ikke match dem med andre smykker - denne sesongen skal de store øredobbene få stå alene, sier Vogues motenyhetsredaktør Emily Holt.

Både hun og Zuzanna mener det er lov til å la det glitre, også på en grå hverdag.

- Jeg merker at norske kvinner har blitt mer glad i å bruke smykker også til hverdags. Det syns jeg er herlig, sier Zuzanna.

Publisert:

Finn mer innhold om: