Designeren bak Kim Kardashians brudekjole er avslørt

kim bryllup

Da Kim Kardashian (33) ga sitt ja til rapper Kanye West (36) lørdag kveld var hun iført en brudekjole designet av det eksklusive motehuset Givenchy, melder flere amerikanske medier.

Oda Marie Midbøe
Publisert:
kim bryllup

VENNER: Sjefdesigner Riccardo Tisci i motehuset Givenchy er nær venn med både Kim Kardashian og Kanye West. Her er de to sammen under moteuken i Paris, og Kim er kledd opp i det franske designermerket. Foto: Ap

kim bryllup

HVITT OG DRISTIG: På en middag på Versailles fredag kveld hadde Kim kledd seg i et dristig antrekk signert Martin Maison Margiela. Foto: Afp

En talsperson for det franske motehuset bekrefter ovenfor US Magazine at Kim Kardashians brudekjole er spesialdesignet av Givenchy. Ifølge talspersonen skal også parets datter, North (11 måneder), ha vært kledd opp i motehusets design i likhet med Kanye West selv, skriver det amerikanske nettstedet. Nå er paret gift.

Spekulasjonene rundt brudekjolen har vært mange i forkant av bryllupet. Kim har i dagene før vielsen vist seg i luksuriøse antrekk fra motehus som Balmain, og fredag ettermiddag var flere i Kardashian-familien på brunch hos designer Valentino Garavani (82), på hans slott som ligger utenfor Paris. Hun var også iført en kjole fra det italienske designermerkets vår- og sommerkolleksjon. Valentino har ofte vært en brudekjolefavoritt blant kjendiskvinner. Prinsesse Madeleine giftet seg med sin Chris O'Neill iført en spesialsydd kjole fra det italienske motehuset.

- Noe sexy og rått over seg

Likevel var det Givenchy, med sjefdesigner Riccardo Tisci i spissen, som fikk kle opp 33-åringen på den store dagen.

- Det er ingen overraskelse at Kim endte opp med en brudekjole fra Givenchy. Kim og Kanye har flere designervenner, men sjefdesigneren i det franske motehuset er den som står dem aller nærmest. Mens Valentino er mer romantisk, har Givenchy alltid noe litt sexy og rått over seg - noe vi vet Kim liker, sier MinMote-leder Sonia Huanca Vold.

Saken fortsetter under bildet!

GODE VENNER: Sjefdesigner for det franske motehuset Givenchy, Riccardo Tisci, er god venn med Kim Kardashian og Kanye West. I fjor vekket Kardashian stor oppsiktg under moteuken i Paris iført en kjole fra Tiscis merke som hadde en svært dyp utringning. Foto: Ap

På sosiale medier har et bilde av det som hevdes å være Kim Kardashian i en hvit brudekjole blitt lekket og spredd. Kjolen preges av partier med gjennomsiktig blonde, som har vært et svært populært kjolevalg for kongelige og kjendiser de siste årene. Vogue Brasil henviser til dette bildet.

- Hvis det virkelig er Kim som er avbildet, må jeg si hun lever opp til forventningene. Jeg var litt redd for at hun ville gå for en stroppeløs kjole som viste litt for mye kløft. Denne kjoler en ubeskrivelig vakker. Den har riktignok gjennomsiktige blondepartier på ermene og ved midjen, men det hele er perfekt balansert, sier Vold, og fortsetter:

- Flere medier har spekulert i at hun har latt seg inspirere av hertuginne Kate - det har hun i så fall klart med bravur. Kjolen på bildet er enda vakrere enn Kates fantastiske brudekjole, legger hun til.

Stjernedesignere i bryllupet

Riccardo Tisci, som selv er italiensk, er i parets vennekrets, og har tidligere kledd opp Kim i oppsiktsvekkende og dristige antrekk. Under moteuken i Paris i fjor høst stjal Kim showet i en svært dristig kjole. Da West og Kardashian gjestet Met-gallaen i fjor ble den blomstrete Givenchy-kjolen hun bar for anledningen gjenstand for enorm oppmerksomhet.

Flere av verdens fremste stjernedesignere er invitert til bryllupet - blant dem Alexander Wang som skal designe gjestekolleksjon for H&M senere i år, og Olivier Rousteing, som kreativ sjef for Balmain.

I forkant av bryllupet har paret og deres familie oppholdt seg i Paris hvor de har spist på trendy restauranter og vært innom eksklusive motebutikker.

Selv har Kim vist seg i en rekke råeksklusive kjoler og antrekk i dagene før bryllupet. Både couture-kjoler fra motehus som Balmain og Valentino og tettsittende og utringede plagg har vært å se på 33-åringen.

Se bilder av antrekkene nederst i saken!

Kim Kardashians stilforvandling

Selv har Kim gjennomgått en enorm stilforvandling etter at hun ble sammen med Kanye. Rapperen har gjennom mange år vist en stor interesse for mote, og har selv lansert kleskolleksjoner under moteuken i Paris. Hans store interesse har gitt ham svært mektige venner i motebransjen, og paret har de siste årene blitt invitert til å sitte på første rad hos svært eksklusive motehus.

Da West fridde til reality-stjernen i oktober i fjor, var Kim iført en mønstret Valentino-kjole - et plagg vår egen kronprinsesse Mette-Marit også har i sin garderobe.

Sjekk Kim Kardashians vågale stil før bryllupet:

FREDAG: Da Kim og Kanye dro for å spise middag på Versailles, var Kim iført et svært avslørende antrekk med både en dristig utringning og en lårhøy splitt. Foto: Afp
FREDAG: Kim Kardashian viste kløft da hun tok datteren North ut på trilletur i Paris fredag ettermiddag, før de dro til designer Valentino Garavanis slott utenfor Paris. Kjolen er ikke overraskende fra det Valentinos couture-kolleksjon for vår -og sommer 2014. Foto: Getty Images
TORSDAG: I anledning sitt eget utdrikningslag på torsdag denne uken, hadde Kim kledd seg i en couture-kjole fra det franske motehuset Balmain. Kjolen er fra designermerkets vår- og sommerkolleksjon i 2012, og er utsmykket med utallige perler i et intrikat mønster. Foto: Getty Images
TORSDAG: Skinn var gjennomgående i Kims antrekk da hun ble observert i Paris ved Eiffeltårnet. Foto: Getty Images
ONSDAG: I en fotsid, sort kjole med lårhøy splitt og utringning ankom Kim restauranten Costes i Paris onsdag kveld. Foto: Getty Images
ONSDAG: I en ankellang kjole i semsket skinn og en sort, lang kardigan, matchet paret hverandre. Kanye hadde på seg en beige jakke, kombinert med sort skjorte. Foto: Getty Images
TIRSDAG: I et minimalistisk antrekk i beige og sort viste Kim frem dattern North West i Paris. Foto: Getty Images
Publisert: