Nyheter

Podkastlytter slår tilbake mot Vanessa Rudjord

MOTSVAR: Vanessa Rudjord innrømmet at hun hadde fått panikk og slettet derfor et retusjert bilde av seg selv. Nå føler podkastlytter Johansen seg uthengt i pokasten. Foto: Jørgen Braastad/VG

Mariann Johansen føler seg uthengt som mobber i podkasten. Nå har hun tatt til motmæle mot moteprofilen på sin egen blogg. 

Maiken Svendsen
Publisert:

Torsdag ettermiddag kom det ny episode av podkasten som Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø har sammen. I episoden snakker Rudjord om et instagrambilde som hun la ut for å reklamere for en bluse i sin nye kleskolleksjon.

Bildet ble tatt like etter hun hadde født sønnen Harley, og hun forteller at hun følte seg «jævlig» og som «ingenting stemte». Hun forteller at hun antok bildene var retusjert, men at hun valgte å se bort fra det denne gangen.

Bakgrunn: La ut retusjert bilde på Instagram – fikk panikk og slettet

Da hun la ut bildet på Instagram fikk hun en kommentar fra podkastlytter Mariann Johansen, som påpeker at bildet ser retusjert ut. Kommentaren hyller først Rudjord og Skarbøs åpenhet om selvbilde og forventningspress, så avslutter hun med:

«Også poster en nydelig dame som deg et bilde der trærne i bakgrunnen står i 45 graders vinkel. Det gjør meg trist rett og slett».

SLETTET: Vanessa Rudjord slettet posten etter denne kommentaren på Instagram. Skjermdump: Instagram

Rudjord selv svarte at hun ikke har lagt på filter på bildet en gang «i respekt for fotografen så da er det de som har behandlet bildene som har gjort det. Jeg var mest opptatt av å poste et bilde av blusen altså», skriver hun.

I podkasten forteller Rudjord at hun først kun ønsket å få bort bildet fra både Instagram og bloggen, fordi hun ikke ønsket å være et sånt forbilde.

– Jeg fikk helt panikk og tenkte hun som kommenterte hadde helt rett, sier hun i podkasten.

Kjenner seg ikke igjen i podkasten

Hun forteller at hun først ble lettet over å få bort bildene, men så fikk hun en dårlig følelse.

– Den kommer av at jeg tenker på hvor mye folk følger med og sitter klare til å «ta oss», sier hun.

FAN: Mariann Johansen vil ikke slutte å høre på podkasten etter triaden.

Les også: Caroline Berg Eriksen: Beklager fototukling

Det er denne delen av resonnementet Mariann Johansen ikke kjenner seg igjen i. Hun skrev kommentaren, fikk et svar, også ble posten slettet.

– Jeg tenkte at saken var over, så jeg ble først og fremst overrasket over at det ble tatt opp, forteller hun til MinMote.

På bloggen sin frujohansen.no har hun skrevet om sin side av saken i innlegget: «Takk og unnskyld, Vanessa». Johansen anså sin kommentar som konstruktiv.

– Så trekker hun linjer fra min kommentar til noen som henger en lapp med «hore» på ryggen hennes, eller heller en bøtte med dritt over henne. Det kjente jeg meg ikke igjen i. Jeg følte hun fremstilte kommentaren som noe annet enn det var, forteller Joahansen.

NYHETER

Skjønnhetsideal på 1–2–3

Stå for at hun legger ut retusjerte bilder

Hun hadde tilfeldigvis bilde av kommentaren og svaret, som hun også la ut på bloggen. Johansen er tydelig på at hennes kommentar ikke var ment som hets eller mobbing, men en oppriktig kommentar fra en lytter som syns det var synd hun måtte gjøre seg selv tynnere.

– Jeg følte jeg ble fremstilt som en mobber og en hater, men jeg kjente verken igjen meg selv eller kommentaren hennes på instagram, forteller hun.

Johansen sier videre at hun ikke ville tvinge Rudjord til å ikke poste retusjerte bilder, og er tydelig på at motebloggeren må få gjøre som hun ønsker.

– Om hun syns det er greit å legge ut retusjerte bilder så må hun stå for det, og svare på kommentarene som kommer. For meg er det vanskelig å se at hun har behov for å gjøre seg selv tynnere. De snakker om kroppspress, og prestasjonspress hos kvinner i podkasten og hun gjør jo det samme selv med å legge ut sånne bilder. Jeg føler det blir litt dobbeltmoralsk, avslutter hun.

MinMote har ikke lykkes å komme i kontakt med Vanessa Rudjord

Publisert:

Relaterte artikler

NYHETER

Vanessa Rudjord ferdig som sjef i Perfect Day

NYHETER

Elise Bahia Gabrielsen gjør blogg-comeback

NYHETER

Erica Kvam: – Vil unngå å si at jeg er influencer

NYHETER

Malin tok vippebehandling – ble redigert

NYHETER

Petter Stordalen inviterte til årets kjendisfest

NYHETER

Sophie Elise fjernet fillers i leppene

NYHETER

Janka og Marte kastet seg på podkast-trenden: – Vi har gått i noen feller