Kommentar: Menn i sandaler? Bare glem det!

UGREIT: – Garantert ikke vakkert syn, mener VGs kommentator om menn i sandaler. Foto: Getty Images.

For eller imot shorts på jobben-debatten er snart over. Det er på tide å ta den andre store og mye viktigere debatten: Menn i sandaler.

Jørn Kaalstad
Publisert:

De som er støtt over å se noen hvite, hårete norske mannebein på jobben, burde senke blikket litt og sjekke tilstanden på føttene som er stukket inn i sandalene en meter nedenfor.

Det er garantert ikke et vakkert syn. For norske menn er nemlig ikke så flinke til å stelle føttene sine. For å si det forsiktig.

KLÆR

Forbyr shorts på jobb

Men, sandaler skal de bruke! Slik at resten av verden skal kunne bivåne det triste nivået av personlig fotpleie. På jobben, i matbutikken, i lunsjpausen!

Vi snakker svarte sørgerender under neglene. Vi snakker negler som er gule og brune av neglesopp. Veldig mange sandalister er heller ikke så flinke til å klippe neglene sine, slik at resten av verden får ekstra stor dose av elendigheten. Nevnte jeg oppsprukne, tørre hæler?

Debatt: JA TIL SHORTS PÅ JOBBEN!

GREIT: Hvite tennissko er behagelige og du kan bruke dem nesten overalt. Foto: Jørn E. Kaalstad.

Det er nemlig ikke vanlig for norske menn å ta pedikyr. Det kan jeg skjønne, for det fremstår litt femi. Men, dersom du absolutt må gå i Jesus-fottøy, så burde pedikyr være obligatorisk!

Du har sikkert allerede gjettet det! Jeg kommer aldri mer til å sette mine ben i sandaler. Fordi jeg ikke vil utsette omgivelsene for mine ulekre føtter. I tillegg har jeg en hel haug av andre grunner for å droppe uvesenet.

Dette er de aller viktigste:

1. De er stygge. Jeg har ennå ikke sett sandaler som er i nærheten av å være kule eller tøffe. Spesielt de multikolorerte med kombinasjon av plastform og lær som du kjøpte i en bod i Syden er heslige.

2. En konstant frykt for å banke (de fullstendig ubeskyttede) tærne inn i fortauskanter, bordben og skarpe ting.

3. De er ikke gode å gå i. De er (som regel) ikke dempet og jeg går på en rar måte, ved at jeg løfter bena mer. Sikkert på grunn av 2.

4. De gnager.

NEKTER SANDALER: VG-journalist Jørn Kaalstad holder seg til hvite tennissko på sommerstid. Foto: FRODE HANSEN/VG

Noen menn bruker sokker i sandalene. Sikkert fordi de synes det er mer behagelig. Men da er jo hele vitsen med å bruke sandaler borte. I tillegg ser det usannsynlig teit ut. Har du virkelig lyst til å se ut som faren, eller bestefaren din på 70-tallet er det bare å kjøre beina ned i et par herresokker og sette dem inn i et par sandaler.

Fullstendig Ullared!

Shorts topp
MANN

Her er shortsene du kan bruke på jobb

Jo da, jeg vedgår gjerne at dette er en personlig besettelse og jeg har lenge motstått press fra nære relasjoner om å bruke sandaler. Jeg forsvarer meg med at jeg har litterær støtte for besettelsen. Jeg har lest en feminist-bok i mitt liv: Erica Jongs «Fear of Flying» hvor den amerikanske forfatteren beskriver europeiske menns hang til å paradere skitne tånegler.

Det er det eneste jeg husker fra boken, men det har heldigvis drevet meg vekk fra nitriste sandaler og inn i deilige, kule hvite tennissko!

Publisert: