Skjønnhetsgrunnlegger sparket fra eget merke

FULL FORVIRRING: Den siste uken har det igjen stormet rundt skjønnhetsmerket Deciem, også kalt «the abnormal beauty company». Foto: Getty Images.
FULL FORVIRRING: Den siste uken har det igjen stormet rundt skjønnhetsmerket Deciem, også kalt «the abnormal beauty company». Foto: Getty Images.

Brandon Truaxe har fått sparken fra it-merket The Ordinary etter en rekke kontroverser.

Skjønnhetsmerket The Ordinary har vært et av de aller mest opphaussede i skjønnhetsverdenen.

Flere kjendiser har også lagt sin elsk på de rimelige produktene.

Det er merket Deciem og grunnlegger og administrerende direktør Brandon Truaxe som eier The Ordinary.

Han har flere ganger vært i medias søkelys på grunn av sine kontroversielle uttalelser. Han har også hatt kontroll over merkets sosiale kanaler, noe som ved flere anledninger har ført til hodebry for skjønnhetsmerket.

I en utblåsning på sosiale medier før helgen beskyldte han ansatte for å være involvert i kriminalitet, og sa han at han ville stenge hele merket inntil videre. Merkets nettsider ble stengt, merkets butikker holdt stengt og det var lenge uklart hva som kom til å skje.

The ordinary

Produktene fra The Ordinary har blitt noen av bransjens mest hypede. Foto: Produsenten.

The ordinary

Grunnlegger Brandon Truaxe. Foto: Deciem.

I fjor gikk skjønnhetsgiganten Estée Lauder inn som minoritetsaksjonær, og nå har de tatt saken til retten for å fjerne grunnlegger Truaxe som administrerende direktør og styreleder for Deciem.

Det endte med at Truaxe ble sparket fra sitt eget firma, og at den videre driften fortsetter uten ham.

– Vi er veldig fornøyde med domstolens avgjørelse. Vi kommer nå til å hjelpe og støtte Deciems ledelse i gjenopptagelsen av virksomheten og fortsetter å gi kundene produktene som de allerede kjenner og elsker, skal en talsperson ha uttalt ifølge Business of Fashion.

Det er Nicola Kilner som har tatt over som konstituert administrerende direktør. Det ser ut til at merket foreløpig ikke har fått tilbake kontrollen over Instagram-kontoen, men de fysiske butikkene og nettsiden skal være gjenåpnet.

Trenger vi egentlig dyre skjønnhetsprodukter? Se «Elise undersøker»:

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?