Ivanka Trump slutter å lage luksus-smykker

KJENDISDESIGNER: Ivanka Trumps kolleksjoner har skapt blest i motebransjen flere ganger siden faren ble president. Her på en middag i Det Hvite Hus nylig. Foto: AFP

Ivanka Trump fortsetter å skape bølger i motebransjen. Nå skal hun slutte å lage svindyre smykker til fordel for en mer folkelig prislapp.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

De siste ukene har Donald Trumps datter vært blant de mest omtalte i moteverdenen, kort fortalt fordi luksuskjeden Nordström har bestemt seg for å droppe Ivanka Trumps klær fra sitt sortiment.

Les også:10 ting du ikke visste om Ivanka Trump

Deretter kom Trumps smykkekolleksjon i søkelyset - blant annet fordi nok et varehus, Neiman Marcus, først droppet smykkene og så tok dem inn igjen. Og så droppet dem igjen.

NYHETER

IVANKA TRUMPS SKJERF TILBAKEKALLES

Nå kommer de dog ikke til å ha et valg - kolleksjonen skal nemlig opphøre i sin nåværende form. Det skriver blant annet Vanity Fair, som siterer Abigail Klem, en av toppsjefene i merket.

Det er Ivanka Trumps såkalte «fine jewellery» som skal gå ut av produksjon, altså de råeksklusive smykkene med priser fra i underkant av 10.000 til godt over 100.000 norske kroner.

Få også med deg:Ivanka Trump benekter plagiat-anklager

I stedet skal merket fokusere på produkter i en lavere prisklasse. Det inkluderer såkalt «fashion jewellery», altså tilbehør i en helt annen prisklasse.

Ivanka Trump lanserte først smykkekolleksjonen i 2007, og åpnet like etter det hun kalte «et smykkeskrin av en butikk» på Madison Avenue. På den tiden var Trump fortsatt mest kjent som sosietetsjente à la Paris Hilton. I 2011 flyttet butikken til SoHo, men klarte ikke omsette nok til å holde åpent etter 2015.

Smykkene har også blitt solgt i en rekke varehus og ikke minst i en liten butikk i lobbyen til Trump Tower.

Smykkekolleksjonen som nå forsvinner, har bestått av armbånd, ringer, halskjeder og øredobber med diamanter og gull blant annet, til tusenvis av dollar, altså til mange titusener norske kroner. Presidentdatteren har også selv brukt smykkene i offentligheten under og etter valgkampen - blant annet hadde hun på seg et gullarmbånd til drøye 90.000 kroner da hun ble intervjuet på «60 minutes».

Publisert: