Jason blir første «drag queen»-modellen for kvinnelig undertøy

KAMPANJEMODELL: Violet Chachki eller Jason Dardo er en del av Rupaul's Drag Race. Foto: Getty Images.

Violet Chachki, eller Jason Dardo som han egentlig heter, skal fronte kvinneundertøy for Playful Promises.

Publisert:

Dardo, som under «drag»-navnet Vicky Chachki, gikk til topps i den syvende sesongen av det populære programmet «RuPaul's Drag Race». Nå blir 25-åringen en av de første drag-dronningene til å fronte en stor undertøyskampanje.

Chachki delte nyheten for sine én million følgere på Instagram forrige uke.

– Så spent over å være ansiktet til den nye Bettie Page-kolleksjonen! Betty har alltid vært en stor inspirasjon for meg. Jeg er veldig glad for å jobbe med et selskap som verdsetter å være inkluderende og glamorøse på samme tid, skriver modellen under bildet.

Dardo begynte som drag-artisten Violet Chachki da han var 19 år gammel, og driver med burlesque-opptredener så vel som luftakrobatikk.

Beate Highley, administrerende direktør i Change, sier til MinMote at selv om kvinneundertøy er ment for kvinnelige former, er det noe alle som ønsker skal kunne bruke.

– At den første drag-queenen er booket til å fronte undertøy vil utvilsomt bidra til å lette på tabuer forbundet med at menn og transpersoner kjøper kvinneundertøy, sier Highley.

I Change har de erfaring med at transpersoner er kunder og handler undertøy, og Highley mener at kampanjen med Dardo utvilsomt vil bidra til å vise mangfold i kjønnsidentitet.

– Alle personer må få lov til å kle seg i de plaggene de ønsker. Undertøy er for alle, slår hun fast.

Undertøyskjeden har ingen planer om en liknende kampanje på nåværende tidspunkt, men er opptatt av å vise mangfold i modellene de bruker.

– Det du kommuniserer må henge sammen med hva du faktisk tilbyr. Det er viktig at butikkene følger opp og tilbyr reelt mangfold også i vareutvalget, sier hun.

Publisert: