Forside skaper massive reaksjoner: – Gjør meg så sint

MODELL: Et ukeblad har «kåret» modellen Tess Hollidays kropp til en av «årets verste strandkropper». Det har skapt reaksjoner.

Ukebladet National Enquirer har kåret årets beste og verste strandkropper. Det har vekket kraftige reaksjoner.

Malin Gaden
Publisert:

De siste dagene har en ukeblad-forside skapt heftige reaksjoner i sosiale medier. Det amerikanske ukebladet National Enquirer slapp en forside som har satt sinnene i kok.

På forsiden er nemlig flere kjendiser avbildet i badetøy og tittelen lyder som følgende: «This year’s 50 best and worst beach bodies. The good, the bad and the ugly!». Altså: «Årets 50 beste og verste strand-kropper. De gode, de dårlige og de stygge!».

Rob Lowe, Jennifer Lopez og Kate Hudson er blant stjernene som har fått bildet sitt fra stranden klistret på forsiden, men inni bladet finner man altså 47 andre kropper som enten har blitt kåret til en av årets beste eller verste strandkropper.

NYHETER

Reagerer på størrelser hos Brandy Melville: – De blir kleskjedenes «mean girls»

Dette er en kåring ukebladet har hatt i flere år, og det har også tidligere skapt skandaleoverskrifter.

CNN har også laget en egen sak på de mange skandaleoverskriftene som har befunnet seg på National Enquirer. Ifølge Esquire skal ukebladet blant annet i 2015 ha meldt at Hillary Clinton bare hadde seks måneder igjen å leve.

Men nå er det årets strandkropp-kåring som vekker oppsikt.

«Gjør meg så sint»

Modellen Tess Holliday (36) er blant dem som ble plassert i «verste strandkropper»-kategorien. Det får stjernen – og resten av verden – til å reagere.

«LOL, jeg ble nevnt som en av årets verste strandkropper, og det gjør meg så sint fordi vi er i 2021 og det blir fremdeles publisert dritt som dette?!!!», skriver Holliday på Instagram og legger ved bildene fra ukebladet.

National Enquirer har hentet frem et bilde av modellen som nettopp har kommet opp av vannet iført en blomstrete badedrakt. Til bildet skriver blant annet ukebladet at de har snakket med en doktor som har gjort seg opp en mening om Hollidays vekt.

Videre skriver Holliday på Instagram at hun ler litt av hele situasjonen.

«Teit, LOL, men det får meg også til å le fordi jeg er heit som f***», skriver modellen og fortsetter:

«Hvis du ser dette og du er feit eller ikke har en kropp som er ikke er «typisk heit», og du har lyst til å dra på strand eller ta på badetøy: GJØR DET», skriver Holliday og oppfordrer sine 2,2 millioner følgere på Instagram til å leve livet sitt.

LIVSSTIL

Hva i heiteste er «hot girl summer»?

Reagerer

Kroppsaktivist Alex Light har også delt sin frustrasjon med sine 440 000 følgere på Instagram: «Jeg gråt da jeg så denne saken. Hissige, sinte tårer. Ikke for meg selv, men for de mange millionene av kvinner – og menn – som kommer til å se dette og dømme sin egen kropp. «Hva ville de ha sagt om min kropp?», er en tanke mange får etter å ha lest dette, tror jeg».

MOTE

Siri er født i feil kropp: – Ingen dans på roser

Light har delt noen flere bilder fra utgaven hvor vi blant annet får se et bilde av «Friends»-stjernen Jennifer Aniston. Her har ukebladet skrevet følgende billedtekst til strandbildet av skuespilleren:

«Sitcom-sweetheart Jennifer Aniston, 52, is nearly almost picture perfect. But in this shot, the former «Friends» star looks down in the dumps – and kinda dumpy, like she’d downed too many burritos.»

Ukebladet skriver altså at Aniston så å si alltid er «perfekt», men at hun denne gangen ser ut til å ha spist for mange burritoer.

(Trykk videre på Instagram-innlegget under for å se det i ukebaldet)

Kommentarfeltet på Instagram-profilen til både Tess Holliday og Alex Light strømmer inn med kraftige reaksjoner. «Skammelig», «motbydelig» og «skadelig» er bare noen av ordene som er blitt brukt.

Det er gått noen dager siden forsiden ble sluppet, men fremdeles spres forsiden i sosiale medier. Likevel har ikke National Enquirer kommet med en uttalelse etter de mange reaksjonene.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: