Issey Miyake er død

LEGENDE: Stjernedesigneren var kjent for sine innovative design.
LEGENDE: Stjernedesigneren var kjent for sine innovative design. Bertrand Rindoff Petroff / Getty Images

Designeren ble 84 år gammel.

Den japanske stjernedesigneren Issey Miyake er død, ifølge Reuters. Ifølge den franske avisen Le Soir skal en ikke-navngitt ansatt ved kontoret hans i Tokyo ha bekreftet at Miyake sovnet inn på kvelden den 5. august, men ønsket ikke å oppgi flere detaljer rundt dødsfallet.

Begravelsen skal allerede ha funnet sted.

Den suksessfulle designeren hadde en karriere som strakk seg over 50 år, og var kjent for sine innovative design, hvor han ofte eksperimenterte med teknikker, snitt og materialer.

Merket, oppkalt etter designere selv, ble først lansert i 1971, og hadde sin første motevisning under Paris Fashion Week høsten 1973. I tillegg til klær har motehuset lansert flere kjente parfymer.

Miyake er også designeren bak den sorte turtleneck-genseren Apple-grunnleggeren Steve Jobs sverget til.

VELKJENT DESIGN: Issey Miyake er for mange kjent for sitt plisserte desgin. Her fra moteuken i Paris i juni.
VELKJENT DESIGN: Issey Miyake er for mange kjent for sitt plisserte desgin. Her fra moteuken i Paris i juni. Christian Vierig / Getty Images

Miyake ble født i 1938 i byen Hiroshima i Japan, og var bare syv år da byen ble truffet av en atombombe. Han har i voksen alder sjeldent uttalt seg om angrepet, fordi han ikke ønsket å bli kjent som «designeren som overlevde atombombe-angrepet», ifølge Vogue.

Flere år senere flyttet han til Paris, hvor han studerte mote og design. Han har gjennom årene mottatt flere priser for sitt arbeid.

Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Hvordan var din opplevelse i dag?