Met-gallaen: Se stjernenes wow-antrekk

SAMMEN PÅ RØD LØPER: Rihanna og A$AP Rocky debuterte på den røde løperen som et par.

Glitrende nakenkjoler, heldekkende masker og høy glamourfaktor preget den stjernespekkede Met-løperen.

Publisert:

Natt til tirsdag norsk tid samlet noen av verdens største stjerner seg i New York for å delta på den ekstravagante Met-gallaen. Dette er en veldedighetsfest som markerer åpningen av årets moteutstilling ved The Metropolitan Museum of Art (Met) i New York.

Hvert år er det et tema tilknyttet til Met-gallaen. Tidligere temaer har blant annet vært «Himmelske kropper: Mote og den katolske fantasi» og «Camp». I år er det «I Amerika: Et moteleksikon».

MOTE

Fra arkivet: 20 ikoniske Met-antrekk

Årets antrekk

2021-temaet tilsier at amerikansk mote står i fokus, og vi har ventet lenge på å se hva slags antrekk kjendisene har tatt på seg i år. Spesielt siden Met-gallaen i 2020 ble avlyst.

Men nå trenger vi ikke vente lenger! I natt gikk nemlig den elleville festen av stabelen, og kveldens røde løper skuffet selvfølgelig ikke.

Rihanna (33) valgte å benytte seg av anledningen til å ta med kjæresten A$AP Rocky (32). Dette er den første gangen vi ser stjerneparet sammen på den røde løperen. Ikke bare så de ganske så forelsket ut der de poserte, men antrekkene deres var også ganske så iøynefallende.

RØD LØPER-DEBUT: Artistene Rihanna og A$AP Rocky viste kjærlighet på Met-løperen iført antrekk fra Balenciaga og ERL.

Her er flere av kveldens elleville antrekk:

EGET DESIGN: Ekteparet gikk for en minimalistisk og matchende look i sort. Justin Bieber var kledd i en dress fra sitt eget merke «Drew House». Mens Hailey Bieber var kledd i en kjole fra Saint Laurent med dyp utringning.
NY KLASSIKER: Kendall Jenner hadde på seg en glitrende kjole fra motehuset Givenchy som er en ny vri på kjolen Audrey Hepburn hadde på seg i «My Fair Lady». Det skal dog sies at denne versjonen er litt frekkere med choker og et gjennomsiktig understykke.
STJERNE: Motemagasinet Vogue dekket nattens Met-galla blant annet via Instagram, og der kom det frem at flere gledet seg til å se Lil Nas X (bildet) sin look. Vi tror ikke de ble skuffet! På den røde løperen kunne han nemlig avsløre flere Versace-looks i et og samme antrekk.
SKRELTE AV ET LAG: Slik så Lil Nas X sin look ut under rustningen.
HELDEKKENDE: Kim Kardashian kom i en tettsittende drakt med slep, som også dekket hele ansiktet. Drakten er fra luksusmerket Balenciaga.
TITTEI: Kim Kardashian gjemte seg bak en heldekkende maske, likevel var det ingen tvil om at det var hun som gjemte seg. Det skal ifølge People være eksmannen Kanye West som har pønsket ut antrekket sammen med Balenciaga-designer Demna Gvasalia.
EVENTYRPRINSESSE: Billie Eilish kom i en skikkelig ballkjole i tyll. Vi er kanskje vant til å se henne i heftig streetwear, men nå var hun kledd i en kjole signert Oscar de la Renta i en pudderfarget tone.
NORSK STJERNE: Kristine Frøseth gjør stor karriere i Hollywood om dagen var selvfølgelig i The Big Apple for å være med på sin andre Met-galla. Den oransje/røde kjolen fra Tory Burch hadde en trendy halterneck og lommer i sidene.
WOW: Modell Kaia Gerber i kjole fra Oscar De La Renta. Antrekket er en hyllest til Bianca Jagger.
SJEFEN: Anna Wintour, sjefredaktør i Vogue, var selvfølgelig til stede under nattens festligheter.
NAKENKJOLE: Zoë Kravitz ankom i en kjole fra YSL som overlot lite til fantasien. Antrekket besto av en kjole i mesh med glitrende YSL-logoer og en truse i samme design.
LEDET AN: Amanda Gorman var med på å arrangere motefesten. Gorman ble kjent verden over da hun fremførte sin slam-poesi under presidentinnsettelsen. Siden har hun også gjort det skarpt i motebransjen. Kjolen fra Vera Wang hadde over 3000 håndsydde krystaller, og var inspirert av frihetsgudinnen.
IDRETTSSTJERNE: Mange er nok vant til å se Simone Biles utføre de villeste hopp og triks på matten under både VM og OL, men i natt tok hun på seg en svært iøynefallende kjole fra AREA og dro rett på Met-gallaen.
LADY IN RED: Megan Fox droppet nakenkjolen fra VMA-utdelingen noen dager før og gikk for en sexy, rød kjole med matchende sko på årets Met-galla. Og designeren? Det er norske Peter Dundas!
AMERIKANSK DESIGN: Årets tema gjorde at det lå an til flere «amerikanske antrekk», og det gikk selvfølgelig Jennifer Lopez for. Dette brune antrekket med bolero, kjole med splitt og hatt er fra Ralph Lauren.
SKINNHANSKER: Modell Gigi Hadid gikk for en look fra Prada, som blant annet besto av en sølvkjole med lange, svarte skinnhansker, smykker som matchet kjolen og rødt hår.
BRUD: Alicia Keys ga oss skikkelig bryllupsvibber med dette antrekket. Selv beskriver hun antrekket fra det mindre kjente merket AZ Factory som et askepott-øyeblikk på Instagram.
KUL: Kate Hudsons rosa look med gigantiske, matchende kåpe var også fra en amerikanske designer. Michael Kors har laget både skjørt, BH og kåpe til skuespilleren. Er det bare vi som tenker på Gwyneth Paltrow når vi ser dette antrekket?
GLITRET: Den britiske skuespilleren Emily Blunt toppet sitt glitrende antrekk med stjernebesatt hodepryd.
CHANEL FRA TOPP TIL TÅ: Kristen Stewart gikk som alltid for et antrekk fra Chanel. Skuespilleren hadde på seg en overdel med volanger og sløyfe, samt en hvit bukse med søm på siden som plukket opp knytingen i halsen.
RØD LØPER-TURNÉ: Timothée Chalamet har deltatt på røde løperen i både Venezia og Paris den siste uken, men den unge stjernen tok selvfølgelig også turen til New York for å delta på den gjeve gallaen. Kveldens antrekk besto av designere som Haider Ackermann og Rick Owens, toppet med sko fra Converse.
SPORTY: Ciara hadde på seg en grønn paljettkjole inspirert av en amerikansk fotballdrakt, designet av norske Peter Dundas. Passende nok hadde hun mannen og fotballspiller Russel Wilson sitt draktnummer på kjolen. Som tilbehør hadde hun en liten fotballveske og mannens Super Bowl ring for anledningen.
VOLUM: Artisten Normani gikk for en knallgul Valentino-kjole til årets Met-galla. Midjen var fremhevet i kjolen, men ellers var det volum både på skuldre og i skjørt som sto i fokus.
MATCHET: Pharrell Williams og kona Helen Lasichanh var selvfølgelig til stede i New York for nattens festligheter. De benyttet seg også av anledningen til å gå for et matchende skinnantrekk fra Chanel, som ga skikkelig cowboy-vibber.
ISDRONNING: Artist og skuespiller Hailee Steinfeld var nesten ikke til å kjenne igjen på den røde løperen – og det får fansen til å spekulere. Vi er vant til å se henne med langt, brunt hår, men denne gang var det altså en isblond look som gjaldt. Stjernen toppet det hele med en kjole som minnet oss om en kombinasjon av blomst og snøkrystaller. Designeren er Iris Van Herpen.
DRAMATISK: Det så litt ut som om «Euphoria»-stjernen Hunter Schafer hadde noenlunde samme inspirasjon som Hailee Steinfeld. Det todelte sølvsettet fra Prada var nokså enkelt, men legg merke til øynene og det som er foran dem.
MANGE DETALJER: Man må bruke litt tid på å studere Rosalias look. Bare se på det lange slepet med frynser, de superchunky, lårhøye skoene og de matchende hanskene. Denne røde kreasjonen er fra Rick Owens.
STERKT BUDSKAP: Skuespiller Elliot Page gikk sin første rød løper etter at han kom ut som transperson i fjor. Han gikk for en sort dress fra Balenciaga, hvit skjorte og joggesko. Blikkfanget er den grønne blomsten på brystet. Det er visstnok en hyllest til skeiv kjærlighet inspirert av forfatter Oscar Wilde.
SJOKKROSA: Britiske skuespiller Carey Mulligan gikk for en klassisk kjole i en spennende farge. Kjolen fra Valentino var stylet med matchende kappe, enkle øredobber og en retro hestehale.
POLITISK: Det er umulig å misforstå hva politiker Alexandria Ocasio-Cortez har på hjertet. På baksiden av den hvite kjolen sto det i rødt «Tax the rich».
BLOMSTRETE: Ved første øyekast er Riverdale-stjernen Lilli Reinhart sitt antrekk «bare» en blomstrete, rosa look. Men på Instagram avslører skuespilleren at blomstene på kjolen faktisk er de offisielle blomstene fra hver av de 50 statene i USA. Den amerikanske designeren Christian Siriano, som ble kjent gjennom sy- og designkonkurransen Project Runway, står bak kreasjonen.
MATCHET: Irina Shayk hadde tenkt likt som Lilli Reinhart i år. Også hun gikk for en blomstrete Met-look.
STJERNEPAR: Det var ikke bare Rihanna og Asap Rocky som viste kjærlighet på den røde løperen. Senorita-sangerne Camila Cabello og Shawn Mendes poserte velvillig for ivrige fotografer på Met-løperen iført antrekk fra Michael Kors.
MØNSTRETE: Winnie Harlows spreke antrekk, designet av Iris Van Herpen, besto blant annet av en tettsittende drakt med hvitt mønster.
UNG STJERNE: Også Olivia Rodrigo gikk for en tettsittende drakt denne kvelden. Denne var derimot svart med blonder, samt et større fjærparti øverst. Antrekket er fra den franske designeren Saint Laurent.
DESIGNSAMARBEID: Frank Ocean møtte opp på fest iført sitt eget design sammen med Prada.
UTSMYKKET: Artisten Lorde i antrekk fra Bode.
FJÆR: Modellen Iman glødet i en stor fjærkreasjon med stor hatt. Kreasjonen er skapt av Harris Reed.
STAR SPANGLED BANNER: Modellen Imaan Hammam i en gjennomsiktig kjole med stjernemønster.
MODERNE AUDREY: Selv om Audrey Hepburn aldri hadde en så svær fjærhatt på seg, får vi litt Hepburn-vibber av denne Valentino-kreasjonen på Dixie D’Amelio.
DENIM: Lupita Nyong’o gikk for en denimkjole signert Versace i år. Hun toppet det hele med glitrende smykker og stort hår!
FILMAKTUELL: Addison Rae er i disse dager aktuell med ny Netflix-film og det var kanskje derfor hun lot seg inspirere av noen store skuespillere før nattens Met-galla? På Instagram har nemlig den unge skuespilleren delt bilder av både Julia Roberts og Marilyn Monroe i røde kjoler. Dette var noe hun selv hadde på seg under nattens festligheter. Kjolen er fra Tom Ford for Gucci fra 2003.
MATCHET: Brooklyn Beckham og forloveden Nicola Peltz i elegante antrekk. Peltz’ kjole er fra Valentino, og hun matchet kjolen med lange hansker for å gjøre looken glamorøs.
TENNISSTJERNE: Den spesialdesignede kjolen fra Louis Vuitton er en liten hyllest til Naomi Osaka sitt japanske opphav. Stoffet er faktisk delvis designet av søsteren Mari Osaka.
GLITRET: Skuespiller Barbie Ferreira kom i en perlebelagt kjole designet av Jonathan Simkhai.
Y2K: Skuespiller Julia Garner i en gjennomsiktig nettingkjole med asymmetrisk body under. Kjolen, som er fra Stella McCartney, ga oss Y2K-vibber.
DISCO: TV-kokk Sophia Roe i en lekker kappekjole fra Halston. Hun skriver på Instagram at dette var den største kvelden i hennes liv så langt, og at hun ser på det som en ære å få delta. Hun var også en av kokkene som sto bak maten som ble servert på gallaen.
SLØR: Yara Shahidi gikk for både en glitrende kjole, matchende, lange hansker, smykker rundt hals og på hodet, samt et langt slør som satte prikken over i-en. Antrekket er signert Christian Dior.
INTERESSANT DETALJ: YouTube-stjerne Emma Chamberlain gikk for en Louis Vuitton-look med slep på siden.
Publisert:

Finn mer innhold om: