Nyheter

Hertuginne Meghan hyller Peter Lindbergh

JOBBET MED LINDBERGH: Hertuginne Meghan samarbeidet med fotografen i et av hans siste prosjekter. Foto: Dominic Lipinski/Pool via Reuters

Hertuginnen (38) minnes den legendariske motefotografen.

  • Ingeborg Aspeli
Publisert:

Onsdag kom nyheten om at motefotografen Peter Lindbergh har gått bort i en alder av 74 år.

En av dem som minnes fotografen er hertuginne Meghan, som samarbeidet med ham om et av hans aller siste prosjekter.

Meghan var nemlig gjesteredaktør for september-utgaven av britiske Vogue, hvor Lindbergh fotograferte de 15 sterke kvinnene som prydet forsiden. Lindbergh tok også bildene av Meghan da hun var på forsiden av Vanity Fair i 2017 og SNAKKET UT OM ROMANSEN MED PRINS HARRY FOR FØRSTE GANG.

– Arbeidet hans er verdsatt over hele verden for å fange essensen i et tema og fremme sunne skjønnhetsidealer ved å unngå photoshopping og foretrekke naturlig skjønnhet med minimalt sminke, står det på Meghan og Harrys offisielle Instagram-konto.

De har delt et bilde han har tatt og et bilde hvor Meghan og Lindbergh holder rundt hverandre.

– Hertuginnen av Sussex har jobbet med Peter og personlig valgte ham til å ta bildene av de 15 kvinnene på forsiden av september-utgaven av britiske Vogue, som hun var gjesteredaktør for. Det er ingen annen fotograf som hun vurderte til dette meningsfulle prosjektet, fortsetter teksten som blir avsluttet med at han blir dypt savnet.

FOTOGRAFERT AV LINDBERGH: Coveret til september-utgaven av britiske Vogue hvor hertuginne Meghan var gjesteredaktør. På forsiden er Adwoa Aboah, Adut Akech, Ramla Ali, Jacinda Ardern, Sinead Burke, Gemma Chan, Laverne Cox, Jane Fonda, Salma Hayek Pinault, Francesca Hayward, Jameela Jamil, Chimamanda Ngozi Adichie, Yara Shahidi, Greta Thunberg og Christy Turlington. Foto: Faksimile Vogue/Reuters

Lindbergh jobbet i løpet av karrieren med mange store designere og anerkjente motemagasiner som Vogue, Harper's Bazaar og Vanity Fair. På 90-tallet var han kjent for fotografiene sine av Naomi Campbell, Cindy Crawford og Linda Evangelista. Han var med på lansere det som blir omtalt som «supermodellæraen».

Hans varemerke var portrettbilder i sort/hvitt, hvor modellene så rett inn i kameraet. Dette var en stor kontrast til den glossy standarden som ellers preget skjønnhet- og motebransjen på 80- og 90-tallet.

Publisert:

Les også

  1. NYHETER

    Peter Lindbergh er død

Relaterte artikler

NYHETER

Peter Lindbergh er død

NYHETER

Hertuginne Meghan blir anklaget for kopiering

NYHETER

Hertuginne Meghan blir gjesteredaktør i Vogue

NYHETER

Hertuginne Meghan lanserer kleskolleksjon

KJENDIS

Meghan strålte i budsjettkjole på venninnnens tenniskamp

KJENDIS

Hertuginne Meghan er årets influencer

NYHETER

Demi Moore kaster klærne på forsiden av Harper's Bazaar