Gustav Witzøe overrasket på New York Fashion Week

MARKERTE SEG: Gustav Witzøe ble booket til showet til Thom Browne under moteuken i New York.

Den 29 år gamle modellen og laksemilliardæren fra Frøya fikk lagt til enda en storfisk på CV-en da han gikk for den amerikanske designeren Thom Browne.

Publisert:

Det er innspurten av moteuken i New York, og rundt midnatt norsk tid dukket den norske modellen og laksearvingen Gustav Magnar Witzøe opp på catwalken.

Han er i dag største eier i Kverva, selskapet som eier over halvparten av oppdrettsgiganten Salmar i Norge.

Witzøe vil utforske modellkarrieren sin og i natt gikk han på catwalken i showet til den amerikanske designeren Thom Browne - kjent for sin kreative ekstravagansa.

Årets høst- og vinterkolleksjon var ifølge Vogue inspirert av det franske eventyret «Den lille prinsen» som handler om en liten gutt som reiser fra planet til planet i verdensrommet og adresserer store følelser som ensomhet, vennskap, kjærlighet og tap.

VERDENSROMMET: - Eventyret forteller om hvordan barn faktisk legger merke til mer enn voksne. Derfor er kolleksjonen en blanding av skreddersydde plagg med rette linjer og mer lekent design. Barn legger merke til mer interessante designer, uttalte Browne til Vogue og inspirasjonen bak kolleksjonen, boken «Den lille prinsen».

– Ekstra spesielt

29-åringen har gått på catwalken før, men aldri under moteuken i New York. Han forteller til MinMote at det hele føles ekstra spesielt.

– Dette er første gangen jeg har gått en visning under New York Fashion Week, så det er så klart litt ekstra spesielt. Thom Browne har et av de største showene under moteuken, så jeg er glad jeg fikk være en del av det, sier Witzøe til MinMote fra New York.

TWEED: Hvit skjorte, rutete tweed shorts og marineblå kåpe med dobbeltspente gullknapper var antrekket Witzøe ble kledd opp i.

– Hvordan føles det å gå på catwalken under en så stor moteuke?

– Thom Browne er et merke jeg alltid har likt veldig godt, og showene deres er alltid veldig gjennomførte. Så det var veldig gøy å bli booket til det showet.

– Hvordan forbereder du deg til noe slikt?

– En god natt søvn og en bra treningsøkt, innrømmer Witzøe.

Frøya-væringen har tidligere uttalt at han vil satse på modellkarrieren fremover, og det gjelder fortsatt, forteller han til MinMote.

– Målet mitt for modellkarrieren er å jobbe mest mulig, forteller han.

NYHETER

AmfAR-gallaen med norsk stjernedryss

– Klassisk supermodell

Og den som tar seg av bookinger og Witzøes videre karriere i motebransjen er modellpappa Amar Faiz.

Han forteller at Witzøe ble spurt etter og invitert til å komme på casting.

– Hva er det med Gustav som gjør at han gjør seg bemerket internasjonalt?

– Gustav har den klassiske «90-talls supermodel good looks» som går aldri av moten. Gustav jobber hardt og tar dette seriøst. Samtidig som han er veldig opptatt av mote og det hjelper stort, forteller Faiz som ikke vil røpe mer om fremtidige oppdrag og prosjekter.

– Dere får se snart, sier han hemmelighetsfullt.

Thom Browne AW23.
Thom Browne AW23.
Thom Browne AW23.
Publisert: