Bik Bok endrer størrelser etter press

BEKLAGER: Den norske kleskjeden har blitt kritisert for å føre for små størrelser. Nå beklager de, og vil forandre utvalget. FOTO: JANNE MØLLER-HANSEN, VG

– Vi blir utrolig lei oss for å høre at det finnes jenter som sitter og gråter i prøverommene våre, sier markedssjef i kleskjeden. 

Publisert:

Størrelsene hos den norske kleskjeden Bik Bok har vært gjenstand for debatt flere ganger det siste året.

Denne uken trykket Aftenpostens Si ;D et debattinnlegg fra en 15-åring som fortalte at hun flere ganger har grått i prøverommet etter å ha prøvd bukser hos kleskjeden.

Bik Boks markedssjef Emma Gustafsson har kommet med et tilsvar til avisen.

– Vi blir utrolig lei oss for å høre at det finnes jenter som sitter og gråter i prøverommene våre. Det er lett å forstå at man føler seg skuffet og frustrert når klærne ikke passer, og det ikke gjøres noe med. Slik skal det ikke være! Derfor har vi lyst til å si med en gang – vi lytter til kundene våre og vi gjør noe med det, skriver hun i en e-post til MinMote.

I serien «Elise Undersøker» prøvde MinMote-leder Elise Alexandra Gulbrandsen klær hos noen av de største kleskjedene. Hun anser seg selv som en vanlig størrelse medium, men passet ikke inn i de største størrelsene i flere av butikkene, blant dem Bik Bok.

Se videoen her!

Endrer størrelser

Gustafsson forteller også at kleskjeden nå vil ta grep og endre størrelsene. Kjeden har tidligere innrømmet at størrelsene mellom M og XL har vært laget for små.

– Alle Bik Bok-plagg som kommer i butikk fra januar 2019, vil ha de nye størrelsene. På enkelte buksemodeller kommer vi til å innføre numeriske størrelser, og utvalget blir da enda større, skriver hun i Aftenposten.

Numeriske størrelser vil ikke gjelde jeans. Kleskjeden vil gjøre store forandringer på jeansen også, men det vil man se resultatene av på enda litt lenger sikt.

Videre skriver hun at kleskjedens mål er å tilby klær til så mange som mulig.

– Bik Bok er på alle jenters parti, og vi tar ansvaret på alvor.

Flere saker

Etter at størrelsesdebatten begynte å rulle satt Malin Nesvoll søkelys på saken med en egen YouTube-video, som vant kategorien «Årets video» på Gullsnutten. Sunnmørsposten har også publisert et leserinnlegg fra en 16-åring som har grått i kleskjedens prøverom. Bik Bok stakk også av med den lite gjeve prisen «Årets Gullbarbie» i 2017, som gis til aktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst.

Publisert: