Fløyelsmyk høst

Om de svenske søstrene bak merket «Dagmar» får det som de vil, kommer neste høst til å være preget av fløyelsmyke stoffer og vakre draperinger.

silje
Publisert:

Visningen som fikk æren av å åpne Stockholm Fashion Week by Berns var langt fra nyskapende, men meget brukervennlig. Myke fløyelsstoffer i flaskegrønt, blått og pudderrosa prydet catwalken, sammen med enkle svarte og petroleumsblå kjoler i draperte stoffer. Draperingene som allerede har vært en god stund i motebildet, ser ut til fortsette som en trend utover høsten.

Tøffe ullkardigans mot lette silkekjoler og topper skaper en myk og sofistikert hverdagslook. Mye av dette har vi sett gjentatte ganger, men det fungerer og er for mange perfekte basis-og festplagg for høst- og vintergarderoben.

Visningen til Filippa K var dagens favoritt. Les mer om visningen her

Bærekraftig mote

«Dagmar» kom med sin første kolleksjon våren 2005. Bak merket står de tre søstrene Kristina Tjäder, Karin Söderlind and Sofia Malm. I 2008 ble det det designerne kåret til årets beste designer av svenske Elle. «Dagmar» er oppkalt etter søstrenes avdøde bestemor og designen er ofte inspirert av Art Deco, feminine trekk og glamour. Høsten og vinterens kolleksjon bærer preg av søstrenes forkjærlighet for feminine detaljer og mystikk. På tross av det var lite nytt på catwalken, var visningen i tråd med et av temaene for Stockholm Fashion Week, nemlig «sustainable fashion.»

Tematikken bak «sustainable fashion» er gjenbruk, resirkulering og bevisstgjøring av forbruk. Det vil si å investere i klassiske plagg i god design som tåler tidens tann. Det handler også om å finne nye måter å bruke det du allerede har i garderoben. Man kan si at dette er en videreføring av tematikken «smart shopping» fra i fjor, med fokus på hva vi som forbrukere velger å bruke pengene på. Så gjenstår det å se om fløyel, petroleumsblå og draperinger blir en del av din høst og vintergarderobe i 2010.

Han vil bli den nye Gianni Versace!Designer for norsk finanselite

Relevante artikler videre:

Satser på basisplagg. Les intervjuet med norske Undorn

Skal du ut å shoppe? Slik shopper du smart på salg

Bytter ut norsk supermodell.Nå er hun gravid

Vintagefeber i Oslo.Åpner egen drømmebutikk!

Publisert:

Finn mer innhold om: