Skjønnhetstips for dagen derpå

Etter å ha vært nattens dronning på fest, er overgangen stor til hvordan man ser ut  og føler seg dagen derpå. Her er tipsene som redder huden etter nattens utseielser.

Mari Glans
Publisert:

Uansett hvor sliten du er eller hvor sent du kommer hjem, fjern alltid sminken og rens huden før du legger deg. Dette har utrolig mye å si for hvordan huden din ser ut dagen etter.

Start med en dusj

Når du våkner dagen etterpå, er det beste du kan gjøre å hoppe rett i dusjen. Håret er sikkert fullt av stylingprodukter fra gårdagen, så vask gjerne håret med en renseshampo for å få bort alle restene. Mange bruker kremer med farge eller skimmer på kroppen til fest, dette er også greit å få vasket av. Kroppspeeling er lurt dagen derpå, det setter i gang blodsirkulasjonen og hjelper kroppen med å kvitte seg med giftstoffer.

Smør inn kroppen med bodylotion mens huden enda er fuktig, det binder fuktigheten bedre i huden.

Om du brukte slettetang, føner eller krølltang dagen før, kan du gjerne gi håret en god kur. Velg gjerne en proteinkur som virker styrkende og gjenoppbyggende på håret. Gi også håret en fridag dagen derpå og la det lufttørke etter du har skylt ut kuren og balsamen.

Slik får du vakkert hår!Følg vår hårpleie-guide

Kjøl ned hovne øyne

Ansiktet må også pleies litt ekstra. Start med å rense huden grundig og få vekk alle rester av sminke fra dagen før. Bruk en mild peeling i ansiktet for å fjerne døde hudceller. Legg gjerne en ansiktsmaske på huden også. Velg en maske som gir masse fuktighet og virker beroligende på huden. Om du har tendenser til fet eller uren hud, er det lurt å legge en rensende maske for å balansere talgproduksjonen i huden.

Huden rundt øynene har også godt av en maske. Velg gjerne en maske som er avkjølende og gjerne med en drenerende effekt for å dempe hovne partyøyne.

Vask av maskene og smør inn en fuktighetsrik øyekrem og dagkrem.

Husk også å drikke nok vann for å opprettholde fuktighetsbalansen i huden og rense ut avfallsstoffer.

Har du tørr hud på høsten?Slik pleier du høsthuden

Relevante artikler videre:

Er du i 40-årene?Her er hudpleietips for deg

Forsvinner sminken etter noen timer?Slik frisker du den opp!

Makeup-trender i høst!Fem trendy høstprodukter

Hun er verdens vakreste!Her er hennes skjønnhetstips

Publisert:

Finn mer innhold om: