Gravide Miranda Kerr stripper for W Magazine

Supermodellen Miranda Kerr tar en Demi Moore, og viser fram den nakne, gravide kroppen sin i et internasjonalt motemagasin.

Cathrine Elnan
Publisert:

Den australske modellen giftet seg med skuespilleren Orlando Bloom i juli, og er gravid i syvende måned med deres første barn. I artikkelserien «Family Values» fra W Magazine stiller Kerr opp uten en tråd, og viser stolt fram den gravide kroppen sin.

Det er slettes ikke noe nytt at kjendisene viser fram de voksende babymagene sine. Både Britney Spears, Claudia Schiffer, Nicole Kidman og Christina Aguilera har foreviget sine graviditeter ved å stille naken på forsiden av kjente, internasjonale motemagasiner. Men mens de tidligere posørene har valgt å dekke til de nakne brystene med hendene sine, velger Kerr å la hendene hvile på magen. Det avslørende nakenbildet har blitt sterk kost for mange, og nettsider som US Magazine, OK! Magazine og NDTV.com har valgt å sensurere bildet.

Gravid?Slik kler du deg med stil!

Demi først ut

Selv om nakne og gravide kjendiser nærmest har blitt hverdagskost i 2010, var det mildt sagt oppsiktsvekkende da Demi Moore stilte i bare nettoen på forsiden av Vanity Fair i 1991. Det var den anerkjente motefotografen Annie Leibovitz som tok bildet, og i likhet med Miranda Kerr var også Moore syv måneder på vei da hun ble fotografert.

Schiffer lot seg inspirere av Demi Moore.Les mer her!

Flest slanke gravide som ville avbildes

Det er ikke bare Hollywood-kjendisene som vil vise fram den gravide kroppen sin. I den siste utgaven av magasinet GRAVID pryder tre norske, nakne og gravide kvinner forsiden. Magasinet hadde på forhånd lagt ut en søknad på barnimagen.com, der de ba lesere som kunne tenke seg til å stille opp nakne i bladet om å ta kontakt.

– Vi ville vise hvordan normale, norske kvinner så ut mens de var gravide. Det ble ikke stilt noen kriterier, og de som ville være med trengte heller ikke å sende inn bilder, sier Tone Amundsen Nyvold, redaksjonssjef i magasinet GRAVID.

Det var over hundre kvinner som meldte sin interesse, og 26 av dem ble avbildet i magasinet. Selv om GRAVID ikke stilte noen krav til kropp eller alder, var det særlig én kroppstype som gikk igjen blant kvinnene som tok kontakt.

– Vi ønsket oss vel litt mer variasjon og større størrelser blant kvinnene, de fleste som svarte på henvendelsen var normalt slanke. Men de gravide kvinnene varierte i alder fra 21 til 40 år, og de var gravide med alt fra barn nummer én til barn nummer fem, sier Amundsen Nyvold.

– Får et mer avslappet forhold til kropp

Amunsen Nyvold tror kvinner vil vise fram den gravide kroppen sin fordi de er stolte av den, og fordi det er lov å ha et litt mer avslappet forhold til mage, rumpe og lår mens de er gravide.

– Mange av dem som stilte opp i GRAVID fortalte at de aldri ville ha gjort dette hvis de ikke var gravide. Når man er gravid får kroppen en annen funksjon, man fokuserer på det vidunderlige som skjer med kroppen, samtidig som den mister litt av det seksuelle aspektet som en vanlig, naken kropp har, forteller Amundsen Nyvold.

Den tidligere Miss Universe-vinneren Mona Grudt er en av de få norske kjendisene som har blottet den gravide magen sin i et motemagasin. Den gang var Grudt seks måneder på vei, og bildet ble publisert i fjorårets augustutgave av norske ELLE.

Relevante artikler videre:

Kjøp vesker på nett!Her er de beste nettbutikkene

Gode investeringer!Disse plaggene går aldri av moten

Nå kan du leie drømmevesken!Les mer her

Pass godt på huden i vinterværet.Her får du gode tips

Publisert: