Ukens Insta-trend: Denne Barbie-dukken gjør narr av Instagram-klisjeene

barbie

En frekk Barbie med over én million følgere vil få deg til å revurdere ditt neste Insta-bilde.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
barbie

Foto: @socalitybarbie

barbie

Foto: @socalitybarbie

Det er kontoen @socalitybarbie som gjør narr av de skremmende mange likhetene ved bilder folk flest legger ut på Insta. Enten vi nyter en kaffelatte eller skuer utover fjelltopper etter en lang tur i naturen.

Visste du forresten at barberte øyenbryn er tilbake? Sjekk det ut her.

Kontoen har i skrivende stund akkurat rundet én million følgere på Instagram, og har blitt omtalt av både Vogue USA og Huffington Post denne uken.

Blonde Barbies motstykke

Flere nettstedet kaller henne alteregoet til den klassiske Malibu Barbie-dukken vi alle kjenner fra før. Som motsetningen til originalen har hipster-Barbie så klart brunt hår, tidvis markante briller, bruker minilue og sekk, og leser magasinet Kinfolk iført jordfargede klær.

MinMote.no - Norges største moteside

Det er en anonym fotograf fra Portland som står bak Instagram-kontoen som får oss til å trekke på smilebåndet, og til Koin 6 uttaler han at det hele begynte med en hashtag.

- Jeg laget kontoen for å gjøre narr av folk som brukte «liveauthentic»-hashtagen på Instagram. Alle bildene deres var like, forklarer han.

MinMote-redaksjonen må (litt flaue) innrømme at vi kjenner oss igjen i noen av Barbie-bildene - og dette er våre favoritter:

«Tar et avslappende bad og føler meg så takknemlig og heldig. #BLESSED», skriver hun under dette bildet, som gjør skap på alle hjemmespa-bildene vi ser når vi scroller gjennom feeden vår.

Beseggen-selfie blir aldri like kult etter dette.

Hun er selvsagt venn med blonde Barbie, og de to tar gjerne en kaffe på en rustikk café - som også er en ypperlig anledning til å fortelle hvor glade de er i hverandre.

Akkurat som smoothie blir kunst når man setter den på et marmorbord.

Har du Instagram? Har du vært på ferie? Da har du antageligvis lagt ut en variant av dette bildet.

Alle gangene man vil vise fram et antrekk uten å faktisk ta det på seg havner ofte klærne på gulvet i fint lys.

Det obligatoriske ikke se i kamera-bildet med tilhørende filosofisk tekst.

Publisert:

Finn mer innhold om: