Kjent designer kan miste jobben

John Galliano (50), ble suspendert fra sin stilling som sjefsdesigner hos Christian Dior etter jødehets, skriver BBC. Nå har en video der designeren kommer med rasistiske bemerkninger lekket ut på nettet.

silje
Publisert:

Den britiske motedesigneren skal fredag ha blitt arrestert for overfall og jødehets i Paris. I følge fransk politi, skal designeren ha blitt tatt inn for en mindre voldshendelse, etter å ha plaget et par på en restaurant i Paris. I følge ATP og BBC, skal designeren vært påvirket av alkohol da hendelsen inntraff. Galliano har blitt løslatt i påvente av tiltale. I følge en politimann på stedet, skal det være uklart hva som utløste hendelsen.

Tabloidavisen The Sun har nå offentliggjort en video der designeren hyller Hitler og slenger rasistiske bemerkninger til et fremmed par han møtte på den samme baren, der han skal ha plaget paret som satte frem anklager om jødehets mot designeren.

- Folk som deg skulle vært døde. Din mor og forfedre skulle alle vært gasset ihjel, sier Galliano i den oppsikstvekkende videoen.

Galliano blitt suspendert fra sin stilling fra Christian Dior, i påvente av politiets etterforskning. I en pressemelding sier CEO for Dior Couture, Sidney Toledano at motehuset har «nulltoleranse mot antisemittistisk eller rasistisk oppførsel».

Designeren selv benekter anklagene og har engasjert advokaten Stephane Zerbib, som vil gå til sak mot paret som har kommet med påstandene.

John Galliano som er kreativ leder og designer for Christian Dior, og er kjent verden over for sine fantastiske kreasjoner og Haute Couture-plagg. Kjendiser som Madonna, Nicole Kidmann og Cate Blanchett er ofte å se i designerens kjoler på rød løper. Arrestasjonen kommer bare dager før moteuken i Paris setter i gang på tirsdag, der både John Galliano og Christian Dior står oppført på programmet.

Saken blir oppdatert.

Bli inspirert av Londons trendsettere. Se video her!

Relevante saker videre:

Norsk designer på catwalken i Paris. - Jeg blir nesten litt starstruck!

Rocka og feminint fra Aadnevik. Designeren viste under Oslo Fashion Week

- Nå skal det være høyvannsbukser! Se visningen til Whyred i Stockholm

Publisert:

Finn mer innhold om: