Norske Magnhild laget maske til Beyoncé-video

Fem år etter at den norske designeren Magnhild Kennedy (35) flyttet til London for å søke lykken, så hun plutselig sin egen maske i Beyoncés promoteringvideo.

Denne våren legger den amerikanske superstjernen ut på en verdensomfattende turné, som har fått navnet «The Mrs. Carter Show World Tour». I den forbindelse går en promoterinsvideo med en dronninglignende Beyoncé nå sin seiersgang verden over.

Oppdaget hos venninne

I videoen kommer Beyoncé dansende inn i et rom, med et maskekledd «hoff» bak seg. En av hoffdamenes masker er laget av den norske maskedesigneren Magnhild Kennedy.

- Den jobben ordnet seg faktisk helt selv. Maskene mine lå hos en venninne som lager korsetter, og det var hos henne stylisten til Beyoncé oppdaget dem. Jeg ante ingenting før jeg fikk en mail med en link og skriften «se på denne du!». Det var helt klart en drøy opplevelse. Fabelaktig, skriver Magnhild på e-post fra London til minMote.

SE VIDEO:

Tilfeldig begynnelse

Magnhild Kennedy er født og oppvokst i Norge, men flyttet til den engelske hovestaden for å søke designerlykken i 2007. Det var først da hun fant ut at hun skulle konsentrere seg om spesialdesignede masker i forskjellige farger.

- I begynnelsen var jeg bare opptatt av å finne alt som var interessant. Jeg hadde det alltid travelt - her skulle det oppleves. Jeg gikk på alle gallerier og museer, kunståpninger og andre tilstelninger for å møte folk i bransjen, forteller hun og fortsetter:

- På samme tid kom jeg over noen utklednings- og maskeradefester. Jeg har alltid elsket å lage ting selv, og her havnet jeg i så kreativt og godt miljø at det bare virket helt eksplosivt. Jeg begynte å lage masker til meg selv og venner, også sluttet jeg aldri.

Under artistnavnet Damselfrau skal Magnhild være med på en rekke utstillinger i Nederland, London og Italia i sommer. Tidligere har hun laget masker til det norske badet Röyksopp. 35-åringen forklarer at hun hele tiden oppdager ting hun lage noe utav, og helst så for som mulig.

- Det føles som som om jeg lager personer. Det var aldri en plan å lage masker, det bare skjedde av seg selv, sier Magnhild, som er selvlært når det kommer til det tekniske.

- Men jeg er oppvokst i en kunstnerfamilie, og det er den utdannelsen jeg har.

Hvordan var din opplevelse i dag?