Fansen klikker på Kylie Jenner etter rullestol-bilde

FÅR KRITIKK: Yngstemann i Kardashian-flokken, Kylie Jenner, hetses for at hun poserte i en rullestol i Interview magazine. Foto: NTB scanpix

Kylie Jenner (18) fikk så mye tyn for bildet hvor hun poserer i en rullestol, at hun så seg nødt til å fjerne det fra Instagram.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Bildet av realitystjernen, kledd i en latexbody og sittende i en rullestol, er tatt i forbindelse med en shoot for det anerkjente magasinet Interview Magazine.

Ifølge Daily Mail er bildet ett av tre forsidebilder av Jenner, på magasinets nyeste utgave.

Les også: Kjendissøstre fronter sexy luksuskampanje

Sosiale medier-slakt

Dog var det ikke alle som ble imponert da Jenner delte rullestol-bildet på Instagram, hvor hun har over 43 millioner følgere.

I skrivende stund er bildet slettet, men Daily Mail og Huffington Post har tatt vare på flere av kommentarene, blant annet denne:

«Hvorfor i helvete er denne perfekte kroppen plassert i en rullestol? Diskriminering er ikke en «fashion statement»», skriver @bandaidknees.

Også på Twitter koker debatten om hvorvidt posering i en rullestol har noe med mote å gjøre:

untitled link

- Veldig forstyrrende

Også fagfolk har meldt seg på debatten om Jenners rullestol-bilde. På CNN forklarer Emily Smith Betiks, sjef på Paul K. Longmore Institute on Disability i San Francisco, at slike motebilder kan gjøre vondt verre for folk med funksjonshemming.

- Dette er veldig forstyrrende. Funksjonshemmede folk blir allerede sett på som maktesløse, og dette forsterker det bildet, sier hun.

- Viser makt og kontroll

Interview Magazine på sin side, nekter å ta selvkritikk for bildene. I en uttalelse til E! News, skriver de følgende:
«Vi er stolte av vår tradisjon med å jobbe med kjente artister, og hjelpe dem med å få fram sine distingte og ofte modige visjoner. Kylie Jenner-coveret, som er tatt av Steven Klein og refererer til den britiske artisten Allen Jones, er en del av denne tradisjonen. Kylie er plassert i en rekke positurer som viser makt og kontroll, og som uforsker bildet av henne som et objekt for enorm medieoppmerksomhet.» Les uttalelsen på engelsk her.

Kunstneren Allen Jones er en anerkjent britisk kunstner som er mest kjent for malerier og skulpturer - blant annet utstillingen «Hatstand, Table And Chairs», som er full av fetisj-kledde utstillingsdukker i fiberglass.

Se siste episode av Trendguiden her:

Publisert: