Frida (21) vant Top Model: - Det har vært en lekeverden

NORGES NYE TOP MODEL: Frida Børli Solaker (21) fra Valnesfjord i Nordland vant årets sesong av Top Model. Tidligere har hun vært interessert i blant annet musikk og sprangridning. Foto: Tv3/ Privat
NORGES NYE TOP MODEL: Frida Børli Solaker (21) fra Valnesfjord i Nordland vant årets sesong av Top Model. Tidligere har hun vært interessert i blant annet musikk og sprangridning. Foto: Tv3/ Privat

Frida Børli Solaker skulle egentlig vinne olympisk gull i sprangridning. I kveld vant hun finalen i Top Model og satser for fullt på en modellkarriere i utlandet. 

I kveld ble det endelig klart hvem som stakk av med seieren i årets Top Model-sesong. Høyt over bakken, på toppen av en skyskraper på den kjente gaten 5th Avenue i New York var det Fridas navn som programleder og supermodell Siri Tollerød ropte opp som vinner av konkurransen. Selv var hun veldig overrasket.

– Det er egentlig ganske surrealistisk, og ikke noe man hører til vanlig. I min situasjon hadde jeg ikke tenkt at det kunne skje. Det var mye følelser, og jeg ble selvfølgelig veldig glad for at alt fikk en så bra utgang. Det var veldig spesielt, sier Frida til minMote.

Les også: Fikk telefon fra Tyra Banks etter Top Model-andreplass

Da hun kom hjem var det ikke lett å overbevise familien om at hun faktisk hadde vunnet konkurransen.

- Mamma trodde ikke på meg. Jeg måtte si det ti ganger før hun skjønte at jeg var seriøs, sier Frida.

Tanken om å bli modell hadde streifet henne som tenåring, men det er først i senere tid at hun for alvor ville gjøre drømmen om til virkelighet.

FØR: Frida har gjennom mange år drevet med ridning og hadde planer om å gjøre det stort i den idrettsgrenen. På bildet til høyre er jenta som kommer fra Valnesfjord i Nordland russ.  Foto: Privat
FØR: Frida har gjennom mange år drevet med ridning og hadde planer om å gjøre det stort i den idrettsgrenen. På bildet til høyre er jenta som kommer fra Valnesfjord i Nordland russ. Foto: Privat

- Jeg skulle egentlig bli olympisk mester i sprangridning, og fokuserte mest på hest da jeg vokste opp i bygda. I ettertid har jeg blitt interessert i modellyrket, og jeg meldte meg på for å få en rask inngang til bransjen siden jeg var 21 år gammel, sier hun.

Underveis i innspillingen hadde ikke Frida store forhåpninger om å vinne konkurransen. Hun trodde nemlig at hun fikk fortsette å være med i programmet for å lage liv, og komme med nordnorske kommentarer.

- Men jeg røk aldri ut. Da vi var fire stykker igjen begynte jeg å tenke at det måtte være en annen grunn til at jeg var igjen, sier Frida.

I tiden fremover venter samarbeid med modellagent Donna Ioanna. Selv tror Frida det blir fint å samarbeide med den erfarne modellagenten som har nærmere 18 års fartstid i bransjen og flere store modeller på listen sin.

– Nå begynner det på ordentlig. Top Model har vært en lekeverden, og jeg har ikke fått testet meg på ordentlig. Jeg er spent på om folk vil ha meg og om jeg kommer til å takle det. Jeg lurer også på om jeg kommer til å tjene penger slik at jeg kan leve av det. Jeg skal satse dette året og får se om folk vil booke meg, sier hun.

TOP MODEL-VINNER: Iført en grønn kjole signert designer Zac Posen høstet Frida mye ros for sitt finalebilde. Da Frida poserte iført en smoking på en tidligere fotografering i serien var dommerne fra seg av begeistring. Foto: TV3
TOP MODEL-VINNER: Iført en grønn kjole signert designer Zac Posen høstet Frida mye ros for sitt finalebilde. Da Frida poserte iført en smoking på en tidligere fotografering i serien var dommerne fra seg av begeistring. Foto: TV3

Selv har modellagent og Top Model-dommer Donna Ioanna stor tro på sin nye modellspire, og har planen klar for hvordan Fridas modellkarriere skal bygges opp.

– Med en gang vi går over i det nye året skal hun ned til Milano. Der skal jeg sende henne rundt til de riktige fotografene, på castinger og plassere henne i de riktige byråene, sier Ioanna til minMote.

Hun mener Frida representerer noe unikt og sjeldent, og synes Frida har det som trengs for å kunne gjøre mye spennende i motebransjen.

– Det jeg liker med Frida er at hun har veldig fantastiske kinnben, at øyene er langt ifra hverandre, og at hun fotograferes bra på bilder. Hele benstrukturen fungerer bra på kamera, i tillegg til at hun hadde den beste kroppen, sier Ioanna, og fortsetter:

– Hun har et unikt ansikt og en flott personlighet. Jeg vet at jeg har funnet en jente med bena godt plantet på jorda og som er godt rustet til dette yrket. Hun er veldig annerledes enn de jeg representerer fra før, men Frida er en jente jeg har veldig stor tro på, sier hun.

Hvordan var din opplevelse i dag?