Designer: - Ida Sjöstedt designer Sofias brudekjole

VELGER SVENSK IGJEN: - Det kan virke som at Sofia har bestemt seg for å fronte svensk design, og det er veldig bra, sier MinMote-leder, Martine Lunder. Foto: NTB Scanpix

Den svenske designeren Camilla Thulin skrev at prinsesse Sofia (30) skulle gå oppover kirkegulvet iført brudekjole fra Ida Sjöstedt én time hoffet bekreftet kjoledesigneren. - Jeg ville være litt frekk, sier Thulin.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Den svenske toppdesigneren Thulin avslørte hvem som stod bak brudekjolen på bloggen sin, som ble referert til av svenske medier som Svensk Damtidning, Aftonbladet og Expressen cirka en time før prinsebryllupet. Det viste seg å stemme.

Les også:Alle detaljer om brudekjolen til prinsesse Sofia

Ville være «taskig»

Til Aftonbladet sier Thulin at hun har informasjonen for «sikre kilder» og valgte å avsløre nyheten på bloggen for å være litt frekk og «taskig», men legger til at hun er glad for Sjöstedts skyld.

GLAMORØS: Sofia var iført en beige kjole med delikat mønster fra Ida Sjöstedt under Nobel-middagen i 2014. Foto: NTB Scanpix

- Hun er veldig fin og det er topp at det er en kvinne som har fått designe den, sier Thulin til avisen.

Designeren sier hun imidertid ikke visste hvordan brudekjolen så ut.

- Nei, så interessert var jeg ikke dessverre.

Det har vært mye spekulasjoner rundt brudekjolen, og svenske medier var overbevist om at hun ville velge svensk design. Sjöstedt er kjent for å designe kjoler med masse tyll, blonder og gjennomsiktige partier, og står bak flere av Sofias mest kjente gallakjoler – blant annet under den første Nobel-festen hennes, samt fjorårets Nobel-kjole som fikk både ros og kritikk for den drøye utringningen.

- Ikke overraskende

MinMote-leder Martine Lunder er ikke overrasket over kjolevalget.

- Det er ikke overraskende at Sofia velger Ida Sjöstedt som designer - hun har laget flere av den blivende prinsessens gallakjoler. Det virker som Sofia har bestemt seg for å fronte svensk design så mye som mulig, selv om hun helt sikkert kunne velge fra øverste hylle av internasjonale designere til bryllupet - og det synes jeg er bra. Dette kan bli et kjempegjennombrudd for Sjöstedt, sier hun og legger til:

- Ida er kjent for feminine kjoler, gjerne med både blonder og glitrende detaljer, så kjolen blir helt sikkert veldig glamourøs og flott. Den første gallakjolen Sjöstedt lagde til Sofia var aldeles nydelig, mens fjorårets Nobel-kjole fikk både ris og ros i pressen - så dette blir spennende!

Les også:Se de kongelige kjolene fra prinsefesten fredag kveld her!

GLITRENDE: Prinsesse Sofia - har brukt Ida Sjöstedt som designer flere ganger - her på Nobel-festen i 2014. Foto: NTB Scanpix
Publisert:

Finn mer innhold om: