Sommerens hotteste herrefrisyrer

Kort, rødtopper eller rocka. Vårens herrefrisyrer byr på noe for enhver smak.

silje
Publisert:

- Langt og rocka, trendy lugg, kort og kult og rødt hår er blant de hotteste frisyrene du kan ha denne våren, sier den kjente designeren og stylisten Kjell Nordström.

Nordström er kreativ leder ved Nordström & Co på Steen & Strøm og har plukket ut sesongens fem største trender for minMote.

Streetstyle er ny blogg på minMote. Bli inspirert av gutta på gata!

Langt og rocka

Inspirasjonen til denne stilen er hentet fra grønsj-ikonet Kurt Cobain, 90-tallet og norsk black metal. Stilen var å se på flere av de store motevisningene denne våren, Versace var blant designerne som valgte modeller med langt og rocka hår.

- Gutta skal se ut som rockestjerner med langt hår. Den ferdige looken skal se helt tilfeldig ut, gjerne med midtskill og pointklippede tupper. Ha litt hårspray i hele håret når det er vått, før du føner det tørt. Da føles hvert hårstrå litt tykkere, uten at resultatet blir klissete.

Tips: Har du problemer med fett hår, så skal du avslutte hårvasken med iskaldt vann. Da deaktiverer du talgkjertlene og det tar lenger tid før hodebunn blir fet igjen.

Trendy lugg

Lang lugg har lenge vært populært blant jentene, men nå er det guttenes tur til å spare ut panneluggen. Stilen kan varieres fra den litt «nerdete»- Clark Kent-sleiken til en mer glamorøs discoløve i stil med Studio 54.

- Sidene og nakken klippes i en «soft undercut»-så håret ligger perfekt. Det spiller ingen rolle om du har rett hår eller litt fall i håret, fordi alt ligger i klippen. Har du fått krøller fra naturens side, så er du ekstra heldig, fordi krøller er en av sommerens trender og det beste er at du kan la håret style seg selv.

Tips: Et bra stylingtips for krøllete hår, som har en tendens til å bli både brusete og krusete, er å bruke litt hårkur som stylingprodukt i lengdene, og droppe og skylle det ut etter hårvask. Det fine er at da får du både styling og hårpleie i samme slengen.

På tide med et par nye solbriller? Sjekk disse trendene!

Kort og kult

Kort hår kan enten være klassisk eller rocka. Med en god klipp hos frisøren, kan du enkelt forandre stilen selv.

- Det eneste du trenger er en skikkelig god klipp. Trenden for sommeren har hentet inspirasjon fra 50-tallets store moteikon James Dean og amerikanske «high school preppy boys» og det skal se ut som du kommer nyklippet rett ut fra en gammeldags barbershop.

Hårgéle er sterkt på vei tilbake og det funker best på kort, «spiky» hår. Det finnes også stylingprodukter med fibre (som passer best for tynne hår) og kremete glossy produkter for de som er så heldige at de har fått tykt hår, men ønsker full kontroll.

Tøft med rødt

De hotteste guttene på catwalken i Paris, New York og Milano er nå rødtopper med melkehvit hud og som stråler av selvtillitt på catwalken, mener Nordström.

- Har du fått utdelt litt røde pigmenter i håret og dessuten fregner på nesen, så er du faktisk heldig og trendy.

Tips: For å få enda mer glans i håret kan du mikse hårkur med gullpigmenter. Det kan din hårstylist hjelpe deg med neste gang du skal klippe håret. Da forsterker du den naturlige hårfargen og håret skinner som gull i solen!

Håp for lite hår

For mange er for lite hår et stort problem. Dette fører til mye ubehag og dyre behandlinger som ofte kan gi liten effekt eller ingen effekt.

- Mange gutter og menn mister håret relativt tidlig, og det kan oppleves som et problem for noen. Det er begrenset hvor mange frisyrer man kan velge mellom og den kuleste og beste løsningen er å kjøpe seg en klippemaskin og klippe vekk alt. Alle menn kler faktisk kort hår!

Stylisten er derimot skeptisk til dyre behandlinger.

- Ingen kler hentesveis. Men vil man prøve å stoppe håravfallet så kan man bruke en spesiell, men veldig enkel massasjeteknikk med to naturbørster. Den stimulerer helt enkelt blodsirkulasjonen i hodebunnen og er den eneste behandlingen som gir resultater. Det er en teknikk som er både enkel og billig, og det fungerer omtrent som å børste tennene.

- Glem alle dyre og suspekte vidunderprodukter og transplantasjoner. Ingen har foreløpig klart å oppfinne en metode som helt fungerer mot håravfall, avslutter stylisten til minMote.

Relevant saker videre:

Superstylist Storm Pedersen testet hårtransplantasjon! Se prossessen her

- De har aldri sett bedre ut. Kjendisparet strålte under prinsebryllupet

Slik bør norske menn kle seg! Les mer her

Publisert:

Finn mer innhold om: