Norsk design minMote elsker

Norsk design blir mer og mer tilgjengelig og etterspurt. Her ser du minMote-redaksjonens favoritter for sommeren.

Norsk design blomstrer som aldri før. Nye designere melder sin ankomst samtidig som de etablerte fester grepet om sine kunder og utvider kolleksjonene sine. Her er minMote-redaksjonens favoritter denne sesongen.

LES OGSÅ: Dette ønsker motebransjen seg denne våren

Sonia Huanca Vold, ansvarlig for minMote

– Jeg blir aldri lei av Bjørgs kreasjoner. Hennes design er både røft og elegant på samme tid. Jeg elsker den rå og håndlagde finishen smykkene har. De har noe gammelt og autentisk over seg, samtidig som de oppdaterer og gjør antrekk moderne.

– Hvert eneste smykke er som et lite kunstverk. Siden kreasjonene er så iøynefallende, synes jeg det er finest å bruke kun én ting om gangen. Da får tilbehøret skinne alene og være et statement uten å drukne mellom flere elementer.

– Øverst på ønskelisten er ringen i rosegull. Den blir perfekt til solbrun hud, og passer like godt på dagtid som på festlige sommerkvelder.

Bjørg Jewellery kan kjøpes på Bjorgjewellery.com.

Jennifer Bråthen, journalist

Jeg tiltrekkes av design i skinn, denim og bomull og i løpet av de siste årene har jeg latt meg fascinere av Mardou & Deans kolleksjoner. Jeg liker egentlig jeans med enkelt snitt og få detaljer i klassiske vasker, men Mardou & Deans detaljerike modeller er også å foretrekke. Jeg tror det skyldes passformen og den lange buksebena.

– I år har de utvidet kolleksjonen med skinnjakker og baseplagg i gode kvaliteter. Også her har de valgt å gjøre det enkelt, men likevel klart å sette sitt særpreg på designen.

– Denne sesongen har jeg lagt den blå skinnjakken med brune ermer for elsk, og inkluderer den mer enn gjerne i hverdagen i kombinasjon med en ustrøket skjorte, jeans, pumps og solbriller. Shortsen snakker for seg. Den er frekk - akkurat slik jeg liker det!

Mardou & Dean kan handles i deres butikk på Majorstua

Martine Lunder, journalist

– Goldmines kolleksjon har overbevist meg - jeg er hodestups forelsket i både armbåndene og halskjedene. Har man et av disse smykkene på lager kan man snu et hverdagsantrekk til et festens-dronning-antrekk på få sekunder. De kraftige smykkene er et partyantrekk i seg selv, men kan også brukes til å freshe opp slitte jeans og en hvit t-skjorte til hverdags.

– Denne våren sikler jeg spesielt på den fargerike og etniske «Woodstock»-kolleksjonen. Det oransje armbåndet med store trekuler er vårens og sommerens må-ha, og forhåpentligvis skal det få henge på en solbrun arm sammen med en litt for stor singlet, slitte jeans og skyhøye kilehæler. For dette armbåndet lever jeg gjerne på havregrøt resten av måneden.

Smykkene kan kjøpes på Goldmine.no.

Ingrid Bruvik, journalist

Veronica B Vallenes’ design er tidløs, elegant og minimalistisk- akkurat slik jeg liker det. Hennes sommerkolleksjon er full av vakre duse toner, men siden jeg er glad i mørke farger velger jeg ut de sorte, kongeblå og mørkegrønne plaggene.

– Den minimalistiske stilen gjør at hvert plagg lar seg kombinere med alt det du ellers måtte ha i garderoben. Og med sitt subtile luksuspreg kan plaggene tas fra dag til kveld med det rette tilbehøret.

– Den blå kjolen er min absolutte favoritt denne sesongen. Jeg ser den for meg med sandaler, bare bein og en jeansjakke, eller med skyhøye pumps og en rosa neonclutch til fest. Kjolen er rett og slett en moderne klassiker.

Klærne fås kjøpt hos blant annet miinto.no og triercopenhagen.com.

LES OGSÅ: Her shopper kjendisene i Oslo

LES OGSÅ: Slik bruker kjendisene striper

LES OGSÅ: Disse plaggene satser Dorthe

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?