Rådyr TV-mote i «Gossip Girl» – sjekk Blair og Serenas luksusantrekk

Når jentene i «Gossip Girl» spankulerer nedover New Yorks gater er det i ultraeksklusiv design fra topp til tå.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Sesong fem av den populære TV-serien «Gossip Girl» har rullet over amerikanske TV-skjermer og hovedpersonene har ikke blitt mindre motebevisste siden forrige sesong.

Sosietetsjentene Blair Waldorf og Serena Van Der Woodsen, i Leighton Meester og Blake Liveleys figurer, har snarere jekket opp glamorfaktoren enda noen hakk. I tillegg til at de formelig fråtser i rålekre drømmekjoler fra blant annet Jenny Packham og Marchesa koster et helt vanlig hverdagsantrekk for jentene som regel mer enn en vanlig månedslønn.

LES OGSÅ:Se Blair «Gossip Girl»-brudekjole

Veske-bonanza

Serien har blitt like kjent for moten som for handlingen, og stylist Eric Daman sier selv at han prøver å blande dyrt og billig på settet.

- Jeg matcher gjerne en designerkjole med rimelige sko og bruker plagg fra H&M hele tiden, sier Eric Daman til Womans Wear Daily.

LES OGSÅ:Få en smakebit av «Gossip Girl»-trendene

Det må i så fall gjelde undertøy, etter hva minMote kan se. Blant annet har Blair en svært eksklusiv veskesamling i femte sesong. For eksempel har hun en sennepsgul Fendi-veske til 15.434 kroner og ikke minst en oransje veske fra Loewe til rundt 10.000 kroner.

Veskene bærer hun til en olivengrønn cape fra Gryphon og en kremfarget kåpe fra Diane von Furstenberg. Moteprinsessen Serena topper imidlertid veskefesten med sin Valentino-veske med en prislapp på cirka 25.200 kroner.

Mens de fleste klærne fra «Gossip Girl» fortsatt er i salg hender det også at serien får låne klær og tilbehør som ennå ikke har nådd butikkhyllene. Den grønne Mulberry-vesken til Serena er fra Mulberrys vårkolleksjon for 2012 og blir ikke til salgs før i januar. I Oslo vil de da ta inn to eksemplarer av «Harriet Ostrich Tote», som koster 9.500 kroner.

- Det blir spennende å se, for vi pleier å merke det når spesielle vesker dukker opp i TV-serier og lignende, sier Mulberry-selger Even Bringaker til minMote.

LES OGSÅ:Moteekspertene ikke imponert over «Gossip Girl»-kolleksjonen

Dyre detaljer

Og når de styrtrike jentene fra New Yorks sosietetsstrøk «Upper East Side» haster mellom restaurantlunsjer, hotte dater og venninnekrangler er ikke en eneste detalj overlatt til tilfeldighetene.

Selv strømpebuksene Blair har under den hvite kåpen kommer fra stylist Eric Damans egen kolleksjon for amerikanske DKNY. Det er imidlertid skoene til jentene som sender budsjettet til nøye høyder.

Serenas it-pums med nagler er fra Brian Atwood og koster rundt 10.900 kroner, mens Blair har på seg Mary Jane-inspirerte sko til cirka 3.250 kroner.

LES OGSÅ:Én dyr investering eller en helt ny høstgarderobe

Publisert:

Finn mer innhold om: