Se bildene fra slottsballet: - Mette-Marit stilte alle i skyggen

Kronprinsesse Mette- Marit (38) stjal showet under onsdagens offisielle gallamiddag på slottet. - Stilte alle i skyggen, mener moteekspert.

Cathrine Elnan
Publisert:

Gallamiddagen på slottet er i anledning det offisielle besøk fra Sør-Afrika, og til ære for president Jacob Zuma. Zuma kom ifølge med èn av sine fem koner, Tobeka Zuma. Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Astrid, fru Ferner, var tilstede under den prominente slottsmiddagen.

- Kronprinsesse Mette- Marit strålte i den lyse aftenkjolen med draperinger og volanger. Stilen er romantisk og elegant. Men kronprinsessen valgte å bryte opp den romantiske looken med en stramt oppsatt frisyre, så det blir en fin balanse. Her stemmer nesten alt, både antrekket, håret og sminken. I kveld stilte hun virkelig alle i skyggen, sier moteekspert for VG og minMote, Silje Pedersen.

Men Pedersen mener likevel at ikke alle detaljene var helt på plass.

- Det eneste jeg har å påpeke er den grønne clutchen i velour, det blir rett og slett for dominant til denne stilen. Det hadde gjort seg med en lignende veske i en lysere fargenyanse, mener Pedersen.

Kler de sterke fargene

Dronning Sonja hadde for anledningen valgt en gammel favoritt med lange ermer i en sterk grønnfarge. De flotte smykkene med smaragdstener, mener moteeksperten understreker totalinntrykket.

- Dronning Sonja kler generelt de sterke fargen, og kommer unna med et antrekk i samme farge fra topp til tå. Jeg synes det er gjennomført at smykkene tar opp fargen i kjolen, sier Pedersen.

Fru Tobeka Zuma hadde for anledningen valgt en svart kjole med sølvdetaljer og en paljettbolero som dekket skuldrene. Skoene i sølv og de iøyenfallende smykkene, sørget for en glittrende stil for den sørafrikanske presidentfruen.

Kong Harald og dronning Sonja tok tidligere i dag imot ANC-lederen på Slottsplassen i Oslo, sammen med kronprins Hakon, kronprinsesse Mette-Marit, flere statsråder og et utvalg representanter for det offisielle Norge, det melder NTB.

Da bar kronprinsesse Mette-Marit en klassisk og elegant kremfarget kåpe, beige pumps fra Christian Louboutin, og en oppsiktsvekkende hattekreasjon signert den anerkjente britiske hattemakeren Philip Treacy. Hatten falt ikke i like god smak hos moteeksperten, det kan du lese mer om her.

Relaterte saker videre:

Så vakker har vi aldri sett Mette-Marit før. Se bildene offisielle bildene tatt av Sølve Sundsbø!

Beckham har aldri sett bedre ut. Se bildene!

Drøm deg bort i kongelige brudekjoler. Stor bildespesial.

Slik får du den kongelige stilen til Kate Middleton.

Publisert: