Modellegender samlet på magasin-cover

Supermodellene hadde sin storhetstid på 80- og 90-tallet. Nå er de samlet igjen på coveret av Harper’s Bazaar.

Merete Gamst
Publisert:

Yasmin Le Bon (47), Helena Christensen (42), Cindy Crawford (45), Naomi Campbell (41) og Eva Herzigova (39) sørger for supermodellglamour av ypperste klasse på forsiden av den britiske desemberutgaven av det anerkjente motemagasinet.

I tårnhøye stiletthæler viser modellegendene lekent fram sine lange bein i sorte Dolce & Gabbana-antrekk.

Fotoshooten foregikk samtidig som skjønnhetene spilte inn musikkvideoen «Girl Panic» av Duran Duran, som har har premiere 7.november når Harper’s Bazaar UK kårer årets kvinne.

Flere av modellstjernene sier de trener yoga og pilates flere ganger i uka for å holde seg i form.

- Jeg har alltid trent hardt. Jeg har prøvd flere forskjellige former for yoga, men nå har jeg funnet ut at pilates tre ganger i uka gjør underverker, har Claudia Schiffer tidligere uttalt til Vogue.

Les også: Verdens mektigste supermodeller

Se video: Slik holder supermodellene seg slanke

Storhetstiden

På 90-tallet poserte Cindy Crawford lettkledd på enorme Hennes & Mauritz-plakater som skal ha forårsaket flere bilulykker. Supermodellene fikk kjendisstatus på samme måte som filmstjerner og rockestjerner og tjente seg søkkrike.

Det er ukjent hvor mye supermodellene fikk betalt for oppdraget for Harper’s Bazaar, men det er ikke utenkelig at de håvet inn en god slant med penger. Som kjent uttalte supermodellen Linda Evangelista at hun ikke sto opp av senga for mindre enn 10.000 dollar om dagen.

De seks kvinnene som ble offisielt godkjent som supermodeller av motebransjen på 90-tallet var Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Kate Moss og Christy Turlington.

Les også: Makeup-trender gjennom tidene

Publisert: