Mette-Marit resirkulerte antrekk på antrekk i Indonesia

Kronprinsesse Mette-Marits (39) Indonesia-koffert var full av antrekk hun hadde brukt før.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den motebevisste kronprinsessen er kjent for sin forkjærlighet for eksklusive klær fra luksusmerker som Prada, Valentino og Pucci. Den siste tiden har Mette-Marit imidlertid også ønsket å fremme bærekraftig og miljøvennlig mote – og kanskje var det nettopp derfor hun viste seg som en ekte gjenbruksprinsesse i Indonesia. Hun har vært på offisielt besøk i landet sammen med kronprins Haakon i to dager, men har nå reist tilbake til Norge.

Blant annet ankom kronprinsessen hovedstaden Jakarta i Indonesia i samme Asia-inspirerte kåpe som hun hadde med til Thailand for seks år siden. Mens hun i 2006 hadde en oppsiktsvekkende hatt med fjær og matchende lilla sko, valgte Mette-Marit denne gangen å kombinere kåpen med nude-fargede sandaler og en råeksklusiv veske fra Prada.

Mette-Marit har en imponerende skosamling, og velger gjerne pumps og sandaler i nøytrale farger. Indonesia-turen var intet unntak.

Kronprinsessen skodde seg med alt fra slangeskinnssandaler til lekre gullstilletter – begge parene har hun brukt ved flere anledninger før.

Tidligere har Mette-Marit fått krass kritikk for sine dyre vaner, da hun stadig dukket opp i nye designerkreasjoner til flere titalls tusen. minMote-leder Sonia Huanca Vold er glad for at prinsessen ser ut til å ha gjort en helomvending når det gjelder gjenbruk.

- Det er godt å se at Mette-Marit bruker de flotte klærne sine flere ganger, men det skulle også bare mangle. Med det enorme forbruket vi har i den vestlige verden, er det viktig og riktig at hun går foran som et godt eksempel og viser at man absolutt ikke trenger noe nytt hver gang man skal på en tilstelning, sier Vold.

Publisert: