Motelegenden Oscar de la Renta er død

KJENDISFAVORITT: I forrige uke overlot Oscar de la Renta styringen av motehuset til britiske Peter Copping. Her er motedesigneren på en av sine siste visninger 9. september i år. Foto: Scanpix

Stjernedesigneren ble kjent for kjolene til Jackie Kennedy, og designet brudekjolen til Amal Clooney. Oscar de la Renta ble 82 år gammel.

Publisert:

Den dominikansk-amerikanske designeren døde i sitt hjem i Kent i den amerikanske delstaten Connecticut mandag, opplyser hans kone, Annette de la Renta, skriver NTB.

Etter over 50 år i motebransjen har 82-åringen jobbet for store motehus som Balenciaga, Jane Derby, Balmain og Lanvin, samt etablert sitt eget motehus.

IKONISK: Brudekjolen til Jackie O. var designet av Oscar de la Renta, da hun giftet seg med John F. Kennedy i 1953. Foto: Getty Images

De la Renta ble født på Den dominikanske republikk, men forlot hjemlandet til fordel for Spania da han var 18 år gammel. Her studerte han kunst, men ble raskt interessert i mote og gikk i lære hos en annen motelegende, Christobal Balenciaga.

Da han på sekstitallet designet for presidentfrue Jackie Kennedy, fikk han et navn innen motebransjen, skriver ABC News.

Senere har motelegenden også kledd opp førstedamer som Nancy Reagen og Hillary Clinton, og blant Hollywood-stjernene som har lagt sin elsk på Oscar de la Rentas kjoler, er Amy Adams, Sarah Jessica Parker og Penélope Cruz.

De la Renta er kjent for sine spektakulære selskapskjoler, og begynte i 2006 med egne brudekolleksjoner. Da Amal Alamuddin giftet seg med George Clooney for noen uker siden, bar hun en nydelig blondekjole signert den dominikanske designeren.

Alamuddin blir hyllet for sin sofistikerte stil, og giftet seg i Oscar de la Rentas design. Nå blir hunsammenlignet med den tidligere presidentfruen, Jackie Kennedy.

MOTELEGENDE: Oscar de la Renta har jobbet under eget navn og startet et av de mest berømte og eksklusive motehusene i verden. Her med sjefredaktør i amerikanske Vogue, Anna Wintour. Foto: Getty Images

Det siste tiåret har Oscar de la Rentas motehus' omsetning økt med 50 prosent til 150 millioner dollar, tilsvarende nesten én milliard norske kroner, ifølge The New York Times.

Forrige uke, etter flere måneder med spekulasjoner, kom nyheten om at Oscar de la Renta overlot sjefsstolen til britiske Peter Copping.

De la Renta fikk ifølge ABC News en kreftdiagnose i 2006.

Publisert:

Finn mer innhold om: