Alt om Charlenes Armani Privé-brudekjole

Moderne og stilren! 2500 timer tok det å lage den krystalldekorerte satengkjolen til fyrstinne Charlene, signert Armani Privé.

Cathrine Elnan
Publisert:

Ikke uventet var Charlenes brudekjole litt mer moderne og fremoverlent enn de kongelige brudekjolene vi har sett det siste året.

Satengkjolen var som ventet signert Armani og tok altså flere tusen arbeidstimer. Den var preget med 40 000 swarovskikrystaller, 30 000 steiner av gull og 20 000 perler.

Forsiden med enkel båthals, kanten og den midterste delen av sløret er prydet med et stort blomsterbroderi, ifølge en pressemelding fra fyrstepalasset i Monaco.

Detaljrik

Broderiet er laget i gull, perler og krystaller, og skal ha tatt 700 timer å sy. Det er brukt platinadekt sytråd på broderiene, ifølge fyrstepalassets infotjeneste.

Charlene røpet allerede i juni at det var moterskaperen Giorgio Armani som hadde fått oppdraget med å designe brudekjolen.

Den italienske designeren var også gjest i dagens kirkelige vielse.

Droppet diademet

Bruden valgte å ikke bruke diadem, mens brudebuketten innehold blomster fra Charlenes hjemland Sør-Afrika.

- Det var interessant at Charlene valgt å feste diamant-diademet som et smykke i nakken, i stedet for den tradisjonelle plasseringen på kronen av hodet. Kanskje er dette hennes måte å vise at hun mener det hun tidligere har gitt uttrykk for; Nemlig at hun ikke ønsker å gå i fyrstinne Grace fotspor, men at hun ønsker å finne sin egen vei, mener designer og stylist Kjell Nordström.

Slepet

Det 20 meter lange slepet er laget av silke, og broderiene skal ha tatt 100 timer å gjennomføre.

Bukett

Buketten ble designet av Armani selv, og satt sammen av fyrstepalassets blomsteransvarlige.

Den er komponert av hvite freesias, orkideer og liljekonvall.

Kaskadedesignen er laget for å matche snittene i brudens kjole.

Liljekonvallen er for øvrig favorittblomsten til Charlene, ifølge fyrstepalasset, og er også inspirasjonskilden bak broderiene på brudekjolen.

Annerledes enn Grace Kelly

Designer og stylist Kjell Nordström, aka Baron von Bulldog, ble positivt overrasket over at Charlene ikke hadde mange likhetstrekk med Grace Kelly.

- Jeg pustet lettet ut over at brudekjolen til Charlene ikke lignet den legendariske kjolen til Grace Kelly. Det verste Charlene kunne ha gjort var å prøve å likne på Fyrst Alberts avdøde mor, sier Nordström.

Minner om prinsesse Victoria

- Fyrstinne Charlene var eventyrlig vakker! Brudekjolen har en klassisk og smal silhuett som er helt i tråd med fyrstinnens stil og som på mange måter typisk for Armanis design.

Skjæringen er moderne og minner litt om utringningen på kronprinsesse Victorias brudekjole, da hun giftet seg i 2010, det sier Silje Pedersen, moteekspert i minMote og VG Nett.

Brudepikene

De syv brudepikene bak fyrstinne Charlene er alle syv år gamle, iført folkedraktinspirerte antrekk designet Jean-Christophe Maillot, direktøren for balletten i Monte Carlo.

Maillot ble bedt om å gjøre designjobben av prinsesse Caroline av Hanover, ifølge fyrstepalasset.

Prinsesse Caroline ønsket at kjolene til brudepikene skulle designes i tråd med gammel, monegarkisk tradisjon. Og det skal stå 120 timers arbeid bak hvert av antrekkene.

- En nærmest umulig oppgave

Selv om designervalget har vært kjent i over en måned, var det allikevel vært knyttet store forventninger kreasjonen.

Mange har først og fremst spurt seg om Charlene vil kunne måle seg med filmskjønnheten Grace Kelly på sin brudedag, eller om hun i det hele tatt vil våge å forsøke.

- Ingen kvinne i verden ved sine fulle fem vil ta lett på den nærmest umulige oppgaven; nemlig å påta seg rollen som etterfølgeren til Grace Kelly.

Den avdøde filmstjernen og fyrstinnen både var, og er, et av verdens største skjønnhetsidéal og moteikon gjennom tidene, sier Kjell Nordström.

Hun skal ha hatet hvert minutt av vielsen.Les mer om Grace Kellys bryllupsdag!

Flere likheter

Det er flere åpenbare likheter mellom de to kvinnene; begge er blonde, vakre og elegante.

Begge ble også nødt til å gi avkall på sine karrierer for å tre inn i de Monacos fyrstedømme.

Mens Grace Kelly ga opp sin skuespillerkarriere, har sørafrikanske Charlene lagt den profesjonelle svømmingen på hylla.

William og Catherines første offisielle utenlandsbesøk. Dette er reisegarderoben hennes!

Må kjempe for oppmerksomheten

- Grace Kelly er for mange den ultimate eventyrbruden. Hun var Hollywoodvakker og tok pusten fra alle i sin brudekjole signert sømerskene hos MGM.

Kelly satte standarden for de kongelige brudekjolene, og nesten alle blir sammenlignet med kjolen som fortsatt er en av de mest kopierte i verden, sier Silje Pedersen, moteekspert i minMote og VG.

Mens Catherine, hertuginnen av Cambridge, valgte å holde kortene tett inntil brystet til prinsebryllupet 29-april, fortalte Charlene om sitt designervalg i juni.

Avsløringen om 33-åringens brudekjole kom under et særdeles åpenhjertig intervju med magasinet Vogue, hvor hun også innrømmet at hun følte seg usikker som Monacos nye moteprinsesse.

– Det har vært vanskelig å finne min egen stil. Jeg har vært livredd for å skulle møte statsoverhoder i det feile antrekket.

Men nå vet jeg hva jeg føler meg komfortabel i. Jeg har begynt å eksperimentere med en friskere, modigere og mer utfordrende stil, fortalte Charlene til Vogue.

Hun ville ha fylt 50 år i år! Slik ble hun et kongelig stilikon!

Valgte favorittdesigneren

Giorgio Armani skal ha hjulpet henne med å finne sin personlige uttrykk, og har lenge vært en av fyrstinnens favorittdesignere.

Hans elegante søm har preget Charlenes stil siden hun for alvor trådte inn i rampelyset i 2006.

Armani var mesterhjernen bak kjolen som Katie Holmes bar da hun giftet seg med Tom Cruise i 2006.

Holmes’ hvite kjole var dekorert med Swarovski-krystaller og Armanis team hadde brukt 400 timer på å fullføre kreasjonen.

Det er heller ikke første gang den erfarne designeren kler opp de kongelige.

Han designet en lavendelfarget gallakjole til dronning Rania av Jordan i anledning fjorårets svenske kronbryllup.

Flere fantastiske kongelige brudekjoler. Se dem her!

Publisert: