Miley Cyrus om mote: - Det må være sexy og sterkt

I UNDERTØYET: Tidligere denne uken festet Miley Cyrus i undertøyet da hun deltok på release-festen for sitt fjerde studioalbum. Foto: Getty Images / All Over Press
Martine Haug Nysether
Publisert:

Miley Cyrus (20) snakker ut om stilforvandlingen og røper hvem hennes store inspirasjonskilde er i nytt intervju.

Miley Cyrus ble et kjent fjes i 2006, da hun kapret rollen som Hanna Montana i Disney-serien med samme navn. De senere årene har Cyrus etablert seg som artist, og den siste tiden har 20-åringen fått massiv kritikk etter sin sjokkerende opptreden og antrekk på MTV Video Music Awards tidligere i år.

Tirsdag feiret hun lanseringen av sitt nye album «Bangerz» i New York iført rosa undertøy. Dette er bare ett av flere avslørende antrekk artisten har vist seg i den siste tiden. Siden Cyrus slo gjennom i 2006, har den tidligere Disney-stjernen gjennomgått en enorm stilforvandling.

I et nytt intervju med Hunger TV avslører 20-åringen at hun lar seg inspirere av kjendisdesigner Marc Jacobs (50).

- Jeg jobber mye med Marc Jacobs. Det var han som fikk meg interessert i mote som 16-åring, det var også da jeg startet å være mye med han og jeg lærte utrolig mye, sier 20-åringen i intervjuet på spørsmål om hennes enorme stilforvandling.

- Han lar meg inspirere noen av plaggene hans, og nå føler jeg at jeg bare har de riktige folkene rundt meg, forklarer Cyrus.

Marc Jacobs er nemlig ikke den eneste fasjonable personen Cyrus har i sin omgangskrets. 20-åringen er også venn med artist og designer Kanye West.

Blander ulike stiler

Forrige uke ble det kjent at kjendisdesigneren slutter som sjefdesigner for Louis Vuitton, etter 16 år i sjefsstolen for det franske motehuset.

Den populære amerikaneren ønsker nå å fokusere på sine egne merkevarer Marc Jacobs og Marc by Marc Jacobs.

INSPIRASJONSKILDE: Miley Cyrus synes kjendisdesigner Marc Jacobs er flink til å kobinere ulike stiler, her er de fotografert backstage på Marc Jacobs høstkolleksjon for 2013 i februar. Foto: Getty Images / All Over Press

I intervjuet sammenligner Cyrus designeren med sin siste og omstridte musikkvideo, og forklarte hvordan designeren lykkes i å finne en balanse med mote.

- Det er det samme som i «Wrecking Ball». Det må være sexy og sterkt, og det føler jeg at Marc klarer veldig bra. Det er definitivt noe fantastisk med å ha en punk-stil, selv om jeg bruker elementer som ikke er punk. Jeg liker å ha punk-uttrykket selv om jeg bruker Louboutins. Du må finne de riktige designere som vet hvordan man skal blande de ulike stilene, forklarer den unge artisten.

Tidligere i år ble Cyrus kåret av mannebladet Maxims til verdens mest sexy kvinne, og den siste tiden har 20-åringen sjokkert med flere oppsiktsvekkende antrekk. Nå forteller hun at folk tar mote altfor seriøst.

- Mote er ment å være et selvstendig uttrykk for hvordan folk vil at du skal se dem. Jeg leste at 80 prosent av hva folk tror om deg er basert på de ti første sekundene. Så når folk ser meg vil jeg at alt skal representere hvem jeg er.

Slik får du punk-stilen uten å dra den like langt som Miley Cyrus:

Publisert: