Derfor sa Annabel Rosendahl opp drømmejobben

BAR BAKKE: Annabel Rosendahl forteller til MinMote at hun har vært fristet til å snuse på arbeidslivet uten å ha en fast arbeidsgiver. Foto: annabelrosendahl.com

Moteprofilen Annabel Rosendahl (27) sier opp stillingen som innkjøperen for Høyer luxury etter syv år.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

– Jeg er jo helt i sjokk, men jeg har jo valgt det selv. Det føles veldig rart å skulle forlate Høyer etter å ha jobbet der i hele mitt arbeidsliv. Jeg har følt meg så privilegert i den rollen, sier Rosendahl som er på vei til ferie i Los Angeles da MinMote snakker med henne.

MOTE

Annabel Rosendahl bestemmer ditt neste luksuskjøp

27-åringen begynte først som ekstrahjelp på Høyer Eger mens hun studerte på BI for syv år siden. Senere ble hun avdelingsleder og innkjøper for trendavdelingen, så hele Eger. De siste årene har hun i tillegg hatt innkjøpsansvar for syv Høyer-butikker i Norge og reist på moteuker over hele verden. Siden 17, januar kan hun telle antall dager hjemme i Oslo på to hender.

– Det har jo blitt mye jobb, men det er drømmejobben min og jeg har elsket det. Jeg tar aldri forhastede beslutninger, så jeg tenkte og «drodlet» veldig mye rundt beslutningen før jeg tok den. Jeg tror det er viktig at man noen ganger stopper opp og åpner øynene, for jeg har jo levd i en liten boble. Det er viktig å bevege seg, sier Rosendahl.

Ikke ny jobb

Den 1. august står Rosendahl på bar bakke og tvinner tommeltotter, ifølge henne selv. Bloggen vil hun fortsette og kanskje bli enda mer synlig enn tidligere.

– Jeg har ikke ny jobb, men jeg tror jeg vil gjøre noe selv og være min egen sjef. Det er hovedpilaren rundt oppsigelsen. Ikke bare motebransjen, men alle bransjer går i en retning hvor arbeidsflyten er mer prosjektbasert og gjøres på konsulentbasis. Folk er mye mer uavhengige allerede og verden har blitt mindre på grunn av digitaliseringen. Det synes jeg er spennende. Jeg har tro på den retningen, sier Rosendahl.

Publisert: