Se Pia Tjeltas nye kjolekolleksjon

KOMBINERT KARRIERE: Pia Tjelta innrømmer at hun ofte blander skuespilleryrket inn i designprosessen. Nå er hun klar med enda en kjolekolleksjon for byTiMo. Foto: Frode Hansen / VG / Janne Rugland

Skuespilleren er klar med enda en kjolekolleksjon. - Strekker seg mot et eksklusivt publikum, mener moteviter.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det har vært massiv oppmerksomhet rundt Pia Tjeltas designdebut for det norske merket byTiMo, og i november vil butikkene bli fylt opp med en ny vinterkolleksjon designet av skuespilleren. Tjelta røper til MinMote at hun fortsetter som designer for merket også til neste år.

- Det er utrolig hyggelig at kjolene har blitt så godt mottatt og det gir absolutt mersmak. Kolleksjonen for vår- og sommersesongen 2015 er allerede tegnet ferdig, sier hun.

Flere av kjolene fra årets vinterkolleksjon har samme snitt som kjolene fra forrige kolleksjon, og er laget av materialer som silkefløyel, crêpe, jaquard og steinvasket silke.

- Vi har utviklet bestselgerene våre og jobbet med andre stoffer og materialer. Prisnivået er justert og blir litt lavere enn sist, forklarer hun.

MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold mener kolleksjonen ikke byr på noen store overraskelser.

Pia Tjelta

Kjole fra Pia Tjelta by TiMo, 4900 kroner. Foto: Janne Rugland

Pia Tjelta

Kjole fra Pia Tjelta by TiMo, 4900 kroner. Foto: Janne Rugland

Pia Tjelta

Kjole fra Pia Tjelta by TiMo, 7500 kroner. Foto: Janne Rugland

Pia Tjelta

Kjole fra Pia Tjelta by TiMo, 4500 kroner. Foto: Janne Rugland

- Mange av kjolene er jo veldig like de fra forrige kolleksjon. Pia er helt rå på flatterende snitt, delikate materialer og romantiske mønstre, men det er ikke til å stikke under stol at kjolene fortsatt koster veldig mye. Favoritten er den sorte blondekjolen som kom i hvitt i forrige runde, sier MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold.

Stive priser

Mote-Norge var begeistret for skuespillerens forrige kolleksjon, men mente prisnivået ikke passet alles lommebok.

Prisnivået varierer denne gangen fra 4500 til 7500 kroner.

Moteviter Ida Eritsland mener at prisene fortsatt er høye, men at kundegruppen er annerledes enn hos andre kjendissamarbeid.

- Vi har tidligere sett at designsamarbeid med kjendiser skapes for å nå ut til massene. Det kan virke som at Pia Tjelta byTiMo strekker seg mot et annet og mer eksklusivt publikum hvor man er vant til at ting er dyrere, sier Eritsland til MinMote og fortsetter:

- Det er påfallende at det også i dette, kanskje mer motemodne segmentet, er kjendiser som selger.

Pia Tjelta forteller at bærekraftig mote er kostbart, og at det er én av grunnene til at prisene starter på 4500 kroner.

- Jeg er veldig glad for at vi får arbeide med ordentlige materialer. Det har alt å si for helhetsuttrykket og for hvordan en kjole faller på kroppen. Vi har ikke vært ute etter å masseprodusere på bekostning av kvalitet, sier hun.

Fortsetter som skuespiller

Både norske og internasjonale kjendiser har lagt sin elsk på skuespillerens eksklusive kjoler. Sist ut var Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow som viste seg i en Tjelta-kjole for sine 368. 000 instagramfølgere.

EN HJELPENDE HÅND: Pia Tjelta passet på at brudekjolen lå perfekt før bildene skulle tas, da Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvåg giftet seg i Gamle Aker Kirke. Foto: Mattis Sandblad/VG

Den norske skuespilleren Lena Kristin Ellingsen ga sitt «ja» til Trond Fauska iført Pia Tjeltas design.

- I hvilken grad går designkarrieren utover skuespilleryrket?

HAR KLEDD KRONPRINSESSEN: Mette-Marit sikret seg flere kjoler fra Tjeltas sommerkolleksjon. Da kronprinsessen besøkte Vietnam tidligere i år var hun iført en lyseblå variant. Foto: NTB Scanpix

- Jeg kommer aldri til å slutte å være skuespiller. Jeg sitter faktisk i sminkestolen med mitt Ibsen-manus i hendene akkurat nå. Å lage klær er en stor kontrast til skuespilleryrket, og jeg liker godt at det er så håndfast og konkret. En kjole kan bli perfekt hvis man justerer en søm, men som skuespiller vet man aldri selv om ting er dårlig eller bra, fordi man ikke kan se det utenfra på samme måte, sier Tjelta.

Hun forklarer at hun blander yrkesrollene og ofte tenker som en skuespiller når hun designer.

- Jeg liker å tenke at hver kjole har sin egen lille historie, akkurat slik som forskjellige rollefigurer har når jeg øver til et teaterstykke eller en film. Hvilken type kvinne blir jeg når jeg tar på meg denne, kontra den andre kjolen? Slike spørsmål tenker jeg over når jeg arbeidet med kolleksjonene, forklarer hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: