Smykkedesignere donerte bort penger fra Ivanka Trump

NYE SMYKKER: Ivanka Trump har fått nye smykker, men smykkemerket ønsket ikke beholde pengene for seg selv. Foto: Getty Images

Duoen bak det Brooklyn-baserte smykkemerket Lady Grey donerte bort pengene de fikk for et salg fra Ivanka Trump.

Camilla Christensen
Publisert:

Det var nettsiden Refinery29 som først skrev om smykkemerket Lady Grey som donerte bort pengene de fikk fra en bestilling fra presidentkandidat-datteren og forretningskvinnen Ivanka Trump, etter at smykkemerket selv la ut et bilde av en håndskrevet lapp til Trump på Instagram.

På lappen som lå ved siden av smykkeesken stod det:

«Kjære Ivanka, Tusen takk for din bestilling! Vi er glade for å fortelle deg at inntektene av salget sjenerøst har blitt donert til The American Immigration Council, Everytown For Gun Safety Organization og Hillary Clinton-kampanjen. Vi håper du liker dine nye Lady Grey-smykker».

Bildet har fått stor oppmerksomhet på Instagram, og mens noen hyller beskjeden fra smykkemerket, er det flere som skriver at de synes påfunnet er «patetisk og diskriminerende».

Refinery29 har vært i kontakt med designerene bak merket, Jill Martinelli og Sabine Le Guyader, som sier:

– Da vi fikk ordren fra Ivanka Trump, følte vi oss umiddelbart tvungen til å ta pengene og donere de til organisasjoner som er mer på linje med våre idealer. Vi føler sterkt at alle og enhver kan gjøre en forskjell gjennom å aktivt støtte det de tror på.

Kjendisfavoritt

Lady Grey er et amerikansk smykkemerke som består av designerene Jill Martinelli og Sabine Le Guyader. Merket ble lansert i 2009 og har siden den gang fått stor oppmerksomhet av motepresse som Vogue, Harpers Bazaar og ELLE. Kjendiser som Beyoncé, Rihanna, Selena Gomez og Miley Cyrus har flere ganger blitt sett i smykker fra dette merket. Da Beyoncés lillesøster Solange Knowles giftet seg i 2014, hadde hun to store gullarmbånd på hver hånd, signert Lady Grey.

Publisert: