Fem ting vi gleder oss til med Oslo Runway

ROMANTISK: I februar viste byTiMo en visning med vakre kjoler og fine kulisser. Foto: FRODE HANSEN, VG
ROMANTISK: I februar viste byTiMo en visning med vakre kjoler og fine kulisser. Foto: FRODE HANSEN, VG

Onsdag braker den norske moteuken løs når de hotteste norske designere skal vise hva de har å by på for våren 2017. 

For tredje sesong arrangeres den norske moteuken Oslo Runway. Det var i august 2015 at arrangementet først gikk av stabelen, etter at Oslo Fashion Week året før måtte kansellere på grunn av manglende samarbeid og deltagelse i bransjen.

Bak initiativet står nok en gang pressebyrået This Is PR med kosmetikkgiganten L’Oreal i ryggen som hovedsponsor.

Denne gangen vil visningene foregå i Sentralen i Oslo sentrum, mens de tidligere har blitt holdt i Kulturkirken Jakob og på Operaen.

1. Gatemoten og internasjonal motepresse

Under moteukene i New York, London, Paris og Milano er det ingen hemmelighet at den kuleste moten ofte er å se utenfor catwalken. Med årene har også Oslos gatemote kommet seg - og vi gleder oss til å se hva moteprofiler som «Top Model»-programleder Janka Polliani og kjendisstylist Line Langmo stiller i denne gangen.

Les også: Den beste gatemoten fra København Fashion Week

MinMote har også fått bekreftet at britiske Harper's Bazaar, italiensk Vanity Fair og danske Costume kommer til å være tilstede, samt gatemotefotografene Yvan «Facehunter» Rodic og Adam Katz Sindig (mannen bak le21eme.com).

2. Kjolene fra byTiMo

Et høydepunkt i februar var de vakre kjolene fra byTiMo. Designer Tine Mollatt viste en feminin høstkolleksjon, som ga høye forventninger til neste kolleksjon. Mer blomsterprint, takk!

3. Admir Batlak

Bransjefavoritten Admir Batlak holdt en av de mest rørende visningene forrige sesong, og denne gangen åpner han opp for alle som vil se ved å ta med seg visningen til Aker Brygge. Forfriskende i en bransje som trenger alle folkelige tilnærminger den kan få.

Kulturminister til MinMote: Vil løfte norsk mote

4. Elise By Olsen

UNG REDAKTØR: Elise By Olsen på første rad under Oslo Runway forrige høst. Foto: JAN PETTER LYNAU, VG
UNG REDAKTØR: Elise By Olsen på første rad under Oslo Runway forrige høst. Foto: JAN PETTER LYNAU, VG

Recens-redaktør Elise By Olsen fikk hele bransjens øyne på seg etter at The Guardian hyllet henne for hennes annerledes motemagasin. By Olsen er er friskt pust i motebransjen med sitt ønske om å endre idealene, og vi håper å se henne på første rad igjen den kommende uken.

5. Kjendisene

Foruten moteprofilere og -bloggere som forsøker å bli fanget opp av den internasjonale motepressen, dukker det nok opp en og annen velkledd kjendis fra musikk- og filmbransjen også. Det har det i alle fall gjort før:

MOTEFAN: Maria Mena på byTiMo-visningen i fjor. Foto: FRODE HANSEN, VG
MOTEFAN: Maria Mena på byTiMo-visningen i fjor. Foto: FRODE HANSEN, VG

Hvordan var din opplevelse i dag?