Victoria's Secret-engel hardt ut mot kroppspress i bransjen

VERDENSKJENT: Erin Heatherton fikk kontrakt med Victoria's Secret i 2008, og på bildet går hun det verdensberømte showet i 2009. Foto: AFP

Erin Heatherton (27) fikk plass på Victoria's Secrets A-lag - nå forteller hun hvorfor hun skilte lag med undertøysgiganten.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Heatherton fikk i 2010 en av undertøysbransjens mest ettertraktede jobber: Glamorøs Victoria's Secret-engel, med fast plass på catwalken under det årlige showet med englevinger og glitrende BH-er.

Hun hadde da vært tilknyttet merket siden 2008, og dukket opp i flere kampanjer og show.

Men etter showet i 2013 skilte hun lag med undertøysmerket, og i disse dager forteller hun hvorfor. Til Time forklarer Heatherton nemlig at hun ble bedt om å gå ned i vekt de siste to gangene hun gikk på catwalken.

- Jeg ser tilbake på det og tenker sånn - virkelig?

MISERABEL: Slik så modell Erin Heatherton under Victoria's Secret-showet i 2013 - som skulle bli henne siste. Foto: Reuters

Videre forteller hun at det var under forberedelsene til det showet i 2013 at kroppen virkelig sa stopp.

- Jeg var skikkelig deprimert fordi jeg jobbet så hardt, men følte at kroppen jobbet mot meg. Jeg kunne komme hjem fra trening og bare stirre på maten foran meg mens jeg tenkte at jeg kanskje ikke burde spise, fortsetter hun.

MOTE

Den tragiske historien bak undertøygiganten

Heatherton forklarer at hun ikke lenger kunne «vise fram kroppen min som et forbilde for andre kvinner - og fortelle dem at dette var enkelt og noe alle kunne gjøre».

For kort tid siden la modellen også ut en åpenhjertig Instagram-post om temaet.

«Jeg har slitt med kroppsbildet mitt og presset om å oppfylle kravene om perfeksjonisme. Jeg er ikke perfekt. Gjennom denne kampen, har jeg dog funnet styrken til å elske meg seg», skriver hun blant annet, og lover også følgerne mer:

«Jeg har gjort et valg om å bruke energien min på å være en pådriver for forandring. Å skape en kanal for kvinner som vil bli den sanne versjonen av seg selv, sammen med meg (Følg med for mer...)», skriver hun.

Victoria's Secret har ikke kommet med tilsvar i saken til Time, eller svart på MinMotes e-post.

Få også med deg siste episode av Trendguiden:

Publisert: