Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Møt høsten med ny duft

MED MÅTE: Er du blant dem som bruker parfyme er det viktig at du ikke bruker for mye. Er du på leting etter en ny duft kan disse rådene hjelpe deg på veien.
MED MÅTE: Er du blant dem som bruker parfyme er det viktig at du ikke bruker for mye. Er du på leting etter en ny duft kan disse rådene hjelpe deg på veien.Foto: Getty Images

Trenger du en ny parfyme? Her er hva du må tenke på før du kjøper ny godlukt!

En parfyme kan være med på å gi prikken over i-en til velværefølelsen, og mange husker duften de brukte i spesielle perioder av livet.
De eldre dråpene kan være kostbare, og derfor er det kjedelig å gå på en bom.
– Det virker som det stadig er færre som tenker at en parfyme skal være «the one», og heller velger å ha litt forskjellige parfymer til ulike anledninger og humør. Litt som en parfymegarderobe. Hvis du kun skal ha én parfyme vil vi vel bare anbefale å bruke litt tid. Prøv litt forskjellige dufter på huden og se hva du trives i, sier Jofrid Nyka Kolstø hos parfymeriet Heaven Scent til MinMote.
Om du er i tvil om tiden er inne for å finne en ny parfyme råder Kolstø til at det finnes få perioder i livet der et parfymebytte ikke er lurt.
– Man kan bytte parfyme akkurat når man har lyst. Det er en del kvinner som blir ekstra luktsensitive under gravitidet, og da kan det kanskje være greit med en pause, sier Kolstø.
Er du blant de som ofte går rundt å snuser på en ny duft uten å klare å bestemme deg for hva som er den rette har eksperten et råd: Det gjelder å ikke overtenke det.
– Det som er viktig er at du liker den selv. Det skal være gøy med parfyme, sier hun.
Så enten om du vil gå for noe mørkt og mystisk eller lett og rent er det bare å slå seg løs. Bare husk at litt er nok, parfyme kan også være en plage mennesker rundt deg.
Ny parfyme til høsten? Her er syv gode alternativer du kan vurdere.

Luksus

Det svenske parfymemerket Byredo er kjent for sine deilige og spreke parfymer. Duften Gypsy Water er en av deres mest kjente dufter. Det er heller ikke negativt at den tar seg godt ut på badehyllen!
Unisex-parfymen Molecule 01 er en unik parfyme som lukter forskjellig på alle. Den kun inneholder én ingrediens, nemlig Iso E super.

luksus parfyme

Parfyme fra Molecule hos Coverbrands. Foto: Produsenten

Luksus parfyme

Luksus parfyme

Parfyme fra Byredo hos Gimle Parfymeri. Foto: Produsenten

Budsjett

I de billigere parfyme-variantene er som regel konsentrasjonen av parfymeolje mindre enn i dyrere varianter. Om du har lyst på Byredo-parfymen men ikke vil bruke en tusenlapp er duftene fra kjedebutikken & Other Stories verdt å sjekke ut. Det er nemlig mannen bak Byredo-duftene som har laget disse bodysprayene som du får fra rundt en 100-lapp. Her er det bare å hamstre om du kommer i nærheten av en & Other Stories-butikk!

budsjett parfyme

Body mist fra & Other Stories. Foto: Produsenten

budsjett parfyme

Body mist fra & Other Stories. Foto: Produsenten

Klassikerne

En klassiker vi må nevne er Chanel n. 5. Den er fremdeles like populære som da de ble lansert for nesten 100 år siden. Parfymen er elsket verden over for sin elegante fremtoning med krydrete jasmintoner.
YSL Opium er en parfyme for deg som liker det mørkt og mystisk. Lukten er tung og krydret og komponert av jasmin, pepper, nellik og vanilje. Da parfymen ble lansert i 1977 skapte det reaksjoner da folk mente designeren bak oppmuntret til bruk av dop. Duften er uansett en klassiker som varer!

Parfyme klassikere

Parfyme fra Chanel hos Sephora. Foto: Produsenten

Parfyme klassikere

Parfyme fra YSL hos Douglas. Foto: Produsenten

Hårparfyme

Om du er sensitiv for parfyme på huden men allikevel ønsker å dufte litt ekstra godt kan en hårparfyme være tingen for deg. Lukten fra shampo, balsam og stylingprodukter sitter sjeldent mer enn et døgn i håret. Ønsker du å kjenne på den friske duften når du svinger på håret kan en hårparfyme være et godt alternativ. Disse inneholder ikke alkohol (derfor bør du aldri spraye vanlig parfyme i håret), men litt olje så de vil også være med på å gjøre håret blankt uten å tynge. Igjen er vi tilbake på Byredo - de har nemlig også noen nydelige hårparfymer! Vil du ha en helt ren lukt er det verdt å sjekke ut hårparfymen fra merket Clean.

Hårparfyme

Hårparfyme fra Byredo. Foto: Produsenten

Hårparfyme

Hårparfyme fra Clean. Foto: Produsenten

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?