- Smykker er en luksusvare

Bjørg Jewellery er kjent for sine personlige smykker. Nå har smykkekunstneren lansert en limited-kolleksjon  inspirert av Darwin.

silje
Publisert:

minMote møter den kreative smykkedesigneren Bjørg Nordli-Mathisen (43) på Jar, der smykkekunstneren har eget showroom og workstudio. I det lyse studioet er hyllene fylt til randen av spennende smykker. Her blir ideer, skisser og tanker overført til unike smykker, inspirert av det rå, skumle og vakre i naturen.

Internasjonal suksess

Bjørg Jewellery er kjent over store deler av verden og merket er spesielt populært i land som Tyskland, Storbritannia og Danmark. Og selv om smykkene nå også gjør stor suksess på hjemmebane, var det helt naturlig for Nordli-Mathisen å satse utenfor Norge først.

- Det hele startet i 2003, da jeg bodde i India. Jeg hadde laget ca 100 «one of a kind» smykker og forsto plutselig at jeg måtte selge også dersom jeg skulle fortsette. Det stedet hvor jeg syntes de passet var i London, så jeg pakket kofferten og dro avsted. Utrolig nok fikk jeg solgt smykkene direkte inn på Harvey Nichols og Liberty. Det var en enorm opptur, og det ble et vendepunkt for meg. Jeg har selv bodd i utlandet i mange år, så det føltes helt naturlig å skulle starte ute først. Jeg tror mange skremmes av å reise ut, men det er når du tør å ta det steget at du ser om produktene dine slår an hos de riktige menneskene, sier Bjørg Nordli-Mathisen til minMote.

Silje elsker store smykker. Se noen av hennes favoritter her!

Inspirert av Darwin

Bjørg Jewellery er blitt synonymt med spesielle, rå og organiske smykker. Det anatomiske hjertet, fyrstikken og de personlige budskapene, er bare noe av det smykkemerket er mest kjent for. Den nyeste kolleksjonen består av to deler. Den ene delen er den vanlige kolleksjonen, mens den andre består av en unik linje der det kun finnes ett eksemplar av hvert smykke. Felles for de to kolleksjonene er at de er inspirert av Charles Darwin og artenes opprinnelse.

- Dyr og insekter som biller og slanger, dødningskaller og uslepne diamanter, preger kjeder, ringer og armbånd i den nye kolleksjonen.Vi har også lansert en mer eksklusiv linje juveler som kommer i begrenset opplag og «one of a kind». Det er blant annet store smykker i edelsten, diamanter i eventyrlige farger lesset med antikkslepne diamanter, sier Bjørg Nordli-Mathisen til minMote.

Men de eksklusive smykkene i limited-kolleksjonen er ikke rimelige. For mens smykkene i de vanlige kolleksjonene koster fra 500 kroner og oppover, kan de unike koste opptil 25.000 kroner. Alt etter størrelsen på steinene og materialene som er brukt til smykkene.

Kroppssmykker er fortsatt hot. Sjekk det ut her!

Ikke bare for damene

Mange av smykkene i kolleksjonene er unisex og brukes både av jenter og gutter. Ravnringen, det anatomiske hjertet og fyrstikken er blant smykkene som brukes av begge kjønn.

- Herresmykkene er en kjempesuksess i Tyskland. Men her hjemme er det kanskje ikke så mange gutter som tør å gå med for eksempel ravneringene. De som velger denne typer smykker liker å skille seg ut, de har en helt egen stil, sier

Bjørg Nordhli-Mathisen til minMote.

Luksusvare

Den etablerte smykkedesigneren mener vi ikke har samme tradisjon på smykker i Norge som i andre land i verden.

- Vi har ikke den samme tradisjonen på smykker her hjemme som i utlandet. Her hjemme er smykker på mange måter en luksusvare som vi unner oss ved store begivenheter som bryllup og andre merkedager, mens i utlandet er det en mye større del av kulturen og hverdagen. I tillegg har vi ofte sett at smykker som slår an i utlandet, ofte blir veldig populære i Norge året etter.

Nordli-Mathisen blander gjerne selv ulike metaller og steiner. Hun mener smykkene har en unik mening for menneskene som bærer smykkene.

- Smykker er en veldig personlig ting og er ofte knyttet til spesielle og minneverdige dager i livet. Jeg skaper helst smykker uten å tenke på hva som er rett og galt. Mange smykker har stor affeksjonverdi for den som bærer det og slik blir hvert smykke en liten historiebærer. Jeg syns derfor ikke man skal være redd for å kombinere ulike metaller og utrykk, gammelt eller nytt! Det gir kun stil og personlighet!

Ukens trendsetter satser på tøft tilbehør. Les saken!

Relevante saker videre:

Store smykker er hot i sommer. Slik bruker du den tøffe trenden!

Bytt ut skjørtet med en shorts i sommer. Her er 12 flotte modeller!

Publisert: