Menn bruker lengst tid på badet

Det enkelte kvinner lenge har hatt mistanke om, er endelig bekreftet. Menn bruker faktisk lengre tid på badet enn kvinner.

Mari Glans
Publisert:

En ny undersøkelse viser at menn i gjennomsnitt bruker lengre tid på badet enn kvinner, skriver Daily Mail. I følge undersøkelsen, som er gjort av kosmetikkkjeden Superdrug, bruker menn i gjennomsnitt 83 minutter hver eneste dag på personlig pleie. Dette inkluderer rens og fukt av huden, barbering og hårstyling, i tillegg til å finne fram klær og kle på seg.

Kvinner bruker til sammenligning 79 minutter på rens og fukt av huden, sminke, hår og å kle på seg. I gjennomsnitt bruker kvinner 22 minutter i dusjen, mens menn bruker ett minutt mer. Menn bruker også lengre tid på rensing og smøring av huden enn kvinner gjør.

Hudpleie for menn!Disse produktene bør menn ha på badet

Barbering og sminke

Man skulle tro at det er barbering av ansiktet som gjør at mennene bruker så lang tid, men undersøkelsen har også regnet med tiden kvinner bruker på fjerning av kroppshår. Menn bruker 18 minutter på å barbere seg, mens kvinner bruker i gjennomsnitt 14 minutter på å fjerne hår fra legger, armhuler og bikinilinje.

Til sammenligning regner man med at kvinner bruker lengre tid på å sminke seg enn gutter bruker på å fikse ansiktet sitt, men forskjellen er ikke så stor. Kvinner bruker 22 minutter på sminken daglig, men menn bruker faktisk hele 17 minutter på å fikse hår og hud i løpet av en dag.

Dårlig tid?Se hvordan du får perfekt makeup på ti minutter

Stolte av å være velpleid

Disse tallene kan komme overraskende på noen, men hver tredje mann som deltok i undersøkelsen synes ikke det er rart at de bruker lengre tid enn kvinner på badet. To av tre menn i undersøkelsen er også stolte av at de bruker tid på utseendet sitt.

- Tidligere ble det regnet som kult for menn å framstå som røffe og uflidde, det skulle se ut som om de bare hadde brukt et par minutter på badet om morgenen. Men nå foretrekker alle en mann som bryr seg om sitt eget utseende, lukter godt og ser ut som han har gjort en innsats for å se bra ut, sier Simon Comins i Superdrug til Daily Mail.

Comins har også en teori om hvorfor menn bruker lengre tid på morgenritualene enn kvinner.

- Kanskje årsaken til at menn bruker lengre tid enn kvinner, er at de fortsatt regnes som nybegynnere når det gjelder kunsten å se velpleid ut.

De mest populære skjønnhetsproduktene for menn er deodorant, hårvoks, fuktighetskrem og barberhøvel, ifølge undersøkelsen.

Relevante artikler videre:

Ta vare på vinterskoene dine!Les guiden her

Håret skades i kulda. Her er ekspertrådene

Flere hudpleietips!Slik forebygger du tørr hud

Nå kan guttene også jukse. Hold-in undertøy for menn

Publisert:

Finn mer innhold om: