Minimal makeup

Naturlig makeup er en større trend enn på lenge denne våren. Se hvordan du får looken her.

Mari Glans
Publisert:

Denne våren er det den naturlige looken som gjelder. Det betyr ikke at man skal droppe all sminken, men at huden skal være i fokus og se naturlig plettfri ut med en strålende glød.

Det viktigste punktet for å lykkes med denne looken, er grunnlaget. Man kan ikke sminke huden til å se perfekt ut hvis utgangspunktet er noe helt annet. God pleie og riktige produkter til din hudtype er helt essensielt for å få huden til å stråle.

Få vakker hud!Les vår hudpleie-guide her!

Skrubb også huden med en finkornet peelingkrem ukentlig for å jevne ut huden og få fram gløden. At huden er godt gjennomfuktet er også et must for å få et pent resultat. Et triks makeup-artister ofte bruker for å gi modellene strålende hud, er å legge en fuktmaske på huden og la den virke i ti minutter før de begynner med sminken.

Flere hudpleietips!Slik pleier du vinterhuden

Slik får du looken

Legg først en utglattende base på huden for å glatte ut porer, fine linjer og andre ujevnheter. Du kan også bruke en primer som har en lett highlighteffekt. Den vil skinne gjennom foundationen og gi en naturlig skinnende hud.

Les mer om baser her!Dette kan redde sminken din

Så legger du foundation. Velg en med lett dekkevne og som ikke er for mattende. Huden er det viktigste punktet i denne looken, så bruk god tid på å legge foundation og jevn godt ut alle streker og overganger.

Om du har fetere hud i t-sonen, kan du legge et lett lag løspudder i panne, nese og hake. Men ikke overdriv, for mye pudder vil se tørt og stivt ut på huden og da er en stor del av poenget borte.

Få flere tips her!Smink deg til perfekt hud

Velg naturlige toner

Kinnbeina skal markeres, men ikke med tydelig rouge i kinnene. Velg heller en mer nøytral farge i en nyanse mørkere enn huden, og legg den lett under kinnbeina for å markere konturen av dem. Legg så en lett highlighter i kremform øverst på kinnbeina for å forsterke effekten.

Marker brynene lett med en øyenbrynsskygge eller blyant. Legg en matt baseskygge over hele lokket. Du kan markere øynene litt ekstra med en mørkere nyanse, men husk at ansiktet skal se relativt usminket ut, så ton det ned og bruk beige og lysebrune farger. Dropp øyenskygger med mye skimmer i.

Legg så en benfarget kajal på våtkanten og et lett lag sort maskara på vippene. Leppene kan enten være matte og hudfargede eller få et lett lag leppomade for en helt naturlig look.

Velg øyenskygge til øynene dine.Disse fargene kler deg

Relevante artikler videre:

Nude lips er hot!Slik legger du hudfargede lepper

Unngå disse feilene.De ti største makeup-tabbene

Eyeliner er pefekt til fest!Se festproduktene du trenger her!

Sotede øyne går aldri av moten. Slik sminker du sotede øyne

Publisert:

Finn mer innhold om: