Supermodell: – Det er bedre å være tynn enn feit

Den profilerte modellen Natalia Vodianovas sjokkerte britisk motepresse med sleivete kommentar.

Jennifer Bråthen
Publisert:

I helgen gikk Vogue Festival av stabelen i London. Her møtes kjendiser, designere og modeller for å dele sine erfaringer med motebransjen og moteinteresserte. Da modellene Eva Herzigova, Lily Cole, Jourdan Dunn og Natalia Vodianova møttes i et panel der vekt og helse var tema, ble diskusjonen livlig.

– Kom igjen da, folkens. Alle vet at det er mye bedre å være tynn enn feit, smalt det fra den russiske modellen Vodianova ifølge The Telegraph. Som om ikke det var nok la hun til:

– Hvis jeg spiser som en gris, kommer jeg til å føle meg som en gris.

Vodianova sa også at hun etter en syvretters middag ville våknet opp og følt seg dårlig.

LES OGSÅ: Gaga beskyldes for pornografisk innhold: – Vi ber til Gud om at konserten blir avlyst

Den langbeinte modellen, som også er mor til tre, var raskt ute med å poengtere at hun siktet til sykelig overvekt. Likevel kommer dette utsagnet til å føye seg inn i rekken over sleivete kommentarer fra profilerte modeller som er slanke fra naturens side. Det britiske nettstedet Huffingtonpost mener Vodianovas ordvalg var uheldig:

«Forhåpentligvis vil det Vodianova vanligvis står for - sunt kosthold og trening - veie opp mot hennes pro ana-kommentar. Men vi lurer på om: «Det er bedre å være tynn enn feit», var et dårlig ordvalg.»

Her hjemme i Norge vekker også modellens kommentar oppsikt.

– Når man er en offentlig person er det viktig å passe på hva man sier, sier Samira Lekhal, seksjonsleder ved Senter for syklig overvekt i Helse Sør-Øst, og legger til:

– Det en slik uttalelse gjør er å forbinde overvekt med skam. Det førere til at unge jenter i enda større grad synes det er vanskelig å søke hjelp hos helsevesenet.

I 2009 var det Kate Moss som havnet i søkelyset, da hun i et intervju med Woman's Wear Daily ble spurt hva hennes motto var.

– Ingenting smaker så godt som følelsen av å være slank, svarte Moss.

I ettertid har Moss, som mange unge jenter ser opp til, fått mye kritikk for dette. Det har dessverre ikke satt en stopper for at utsagnet har blitt et slagord blant Thinspiration-bloggere over hele verden.

LES OGSÅ: Se hva som bør skjule seg under den hvite blusen

LES OGSÅ: Slik bruker du sporty trenden – Lite klær, mye hud og svette

Publisert:

Finn mer innhold om: