- Attraktive mennesker er smartere

Britiske og amerikanske forskere mener nå at det finnes en sammenheng mellom et godt utseende og intelligens.

Rikke Monsen
Publisert:

Det er London School of Economics som har forsket på pene mennesker og deres grad av intelligens. Studiet viste at mennesker som har et attraktivt utseende i gjennomsnitt har 14 poeng høyere IQ enn gjennomsnittet.

- 14 poeng er nesten et standardavvik fra normalt, og veldig mye synes jeg. Det er halvveis til oss i Mensa, hvor man må ha 130 poeng. 100 poeng i en IQ-test er gjennomsnittet, og standardaavikene går fra 85-115 poeng, forklarer leder i Mensa Norge, Lars Endre Kjølstad.

Attraktive i vakre kjoler!Slik så stjernene ut på Golden Globe!

Forskjell på menn og kvinner

Studiet har fulgt 17419 personer fra fødselen til de var tidlig voksne. En lignende studie er også foretatt i USA, da med 35000 amerikanere. Pene menn kan være enda litt høyere på pæra, for de skal nemlig være litt smartere enn pene kvinner, og det hele kan det være arvelig.

- På mensanivå er ikke kvinner og menns resultater helt like, det er mer spredning i skalaen for kvinner enn for menn, slik at det er omtrent to menn per én kvinne.

- Fysisk tiltrekkende mennesker er spesielt positivt assosiert med generell intelligens, både med og uten tanke på sosial klasse, kroppsstørrelse og helse, forteller forsker ved London School of Economics, Satoshi Kanazawa, til magasinet Marie Claire.

Har du mørke ringer under øynene?Les mer her!

Attraktive, smarte kjendiser

Det er flere eksempler i kjendisverdenen på mennesker som har gjort det godt på både det faglige og det utseendemessige planet. Både Kate Beckinsale og Hugh Grant gikk på anerkjente University of Oxford, Meryl Streep har fått gode skussmål på Yale University og på Harvard University har både Matt Damon og Natalie Portman vært elever.

Det kan være grunn til å ta undersøkelsen med noen klyper salt, for akkurat hva de britiske forskerne anser for å være skjønnhet vites ikke. Men Kanazawa påpeker at deres forskning ikke er en indikasjon på hvordan man bør se på andre mennesker.

- Vårt poeng om at pene mennesker er mer intelligente er kun forskningsbasert. Det er ingen oppskrift for hvordan man bør behandle eller dømme andre.

Relevante artikler videre:

Sjakkonge Magnus Carlsen har byttet ut Liv Tyler.Her er hans nye modellmakker!

Skal du shoppe på nett?Sjekk vår guide!

Skal du friske opp toalettmappen?Skjønnhetskupp under 200-lappen!

Publisert: